- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι νεαροί που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών μέσω QR codes
Κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες
Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 1ης ειδικής ανακρίτριας ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, οι δύο νεαροί, ηλικίας 21 και 19 ετών, που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης και χρήσης QR codes.
Κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών που τους αποδίδεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι δεν χρησιμοποίησαν εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης ή άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, όπως επίσης ότι δεν έκαναν χρήση ούτε τοποθέτησαν τα αυτοκόλλητα με τα QR codes που εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές Αρχές.
Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται πως είχαν αναπτύξει δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών μέσω διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές επικοινωνούσαν ηλεκτρονικά με τους διακινητές, ενώ υπήρχε δυνατότητα πληρωμής ακόμη και με ανώνυμα μέσα, όπως κρυπτονομίσματα.
Κατά την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επιπλέον ότι σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης είχαν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα με QR codes, τα οποία οδηγούσαν απευθείας σε διαδικτυακό κανάλι επικοινωνίας με συγκεκριμένους διαχειριστές διακινητές για παραγγελίες ναρκωτικών.
Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην κατοχή του 21 ετών κατηγορούμενου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν δύο χειραποσκευές που περιείχαν επτά συσκευασίες με συνολικά 107 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 227 κενές συσκευασίες, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 48 διαφημιστικά αυτοκόλλητα με QR code, το ποσό των 250 ευρώ και τρεις κουκούλες τύπου full face.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι τα βασικά αιτήματα
διαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν συνομιλίες
Η τοξική αρρενωπότητα και οι ρίζες της γυναικοκτονίας
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Η σχέση δικαίου και δημοκρατίας, οι κίνδύνοι και οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, και γιατί θεωρεί ότι οι σύγχρονες «μηχανές-μαντεία» χρειάζονται επειγόντως κανόνες και δημόσια λογοδοσία.
Υπέρ της απαλλαγής της ηθοποιού τάχθηκε και η εισαγγελέας της έδρας
Τι έλεγε ο 43χρονος στην γυναίκα του 1,5 ώρα πριν συλληφθεί για την δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Την ανήλικη εντόπισε η μητέρα της, η οποία ειδοποίησε άμεσα τις αρμόδιες αρχές
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση
Μηνύει τη σύζυγο του δολοφόνου ο αδελφός της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Αναμένεται να καταθέσει μηνύσεις για προσβολή νεκρού και για τις παραπλανητικές δηλώσεις του δράστη πριν ομολογήσει
Η ηθοποιός έδωσε το «παρών» στο πλευρό της Παναγιώτας Βλαντή, μαζί με τη Δώρα Χρυσικού
Είναι άλλο να λες ότι θα προτιμούσες τα εισιτήρια να είναι όλα φτηνά κι άλλο να λες ότι έτσι καταστρέφεται το ποδόσφαιρο
Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι της Σταυρούλας
Η τσάντα περιείχε 126 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα
Τι είναι το «Bluestar» υγρό που συνέβαλε στην εξιχνίαση της δολοφονίας
To πλήρωμα του ΕΚΑΒ φέρεται να κλήθηκε να καταβάλει κόμιστρο 39 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.