- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Γλυφάδα: Σύλληψη για το «χτύπημα» στο 5ο Γυμνάσιο – Στα ίχνη ανηλίκων για κλοπή και βανδαλισμούς
Σε μία σύλληψη προχώρησαν οι Αρχές για τον βανδαλισμό του 5ου Γυμνασίου Γλυφάδας, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθη η μητέρα ανήλικου, του οποίου η συμμετοχή στo βανδαλισμό του σχολείου της Γλυφάδας ταυτοποιήθηκε μέσω βιντεοληπτικού υλικού. Ο ίδιος αναζητείται, με την αστυνομία να βρίσκεται κοντά και στην ταυτοποίηση των υπόλοιπων εμπλεκομένων.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε όσο το σχολείο παρέμενε κλειστό λόγω Πάσχα. Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική πύλη, εισέβαλαν στο γραφείο του διευθυντή και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί για σχολική εκδρομή, το οποίο εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 8.000 ευρώ.
Παράλληλα, από την αίθουσα των καθηγητών αφαιρέθηκαν έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στο σχολικό συγκρότημα: έσπασαν πόρτες και τζάμια, πέταξαν μπογιές στους τοίχους, έγραψαν συνθήματα και άδειασαν πυροσβεστήρες.
Την ίδια ώρα, τα συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση των ζημιών, με στόχο το σχολείο να είναι έτοιμο πριν από την επιστροφή των μαθητών τη Δευτέρα. Μάλιστα, αρκετοί εργαζόμενοι διέκοψαν τις άδειές τους για να επιταχυνθούν οι εργασίες.
Σε παρέμβασή του, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ανέφερε ότι οι δράστες, που φαίνεται να είναι ανήλικοι από τα νότια προάστια, αναμένεται να ταυτοποιηθούν σύντομα. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους γονείς τους να αναλάβουν την ευθύνη και να προχωρήσουν στην αποζημίωση για τις ζημιές.
Όπως τόνισε, θα ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη τόσο η παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων όσο και η πλήρης αποκατάσταση των καταστροφών, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία των σχολείων αποτελεί «καθήκον αδιαπραγμάτευτο» για την κοινωνία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ