- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Fuel Pass: Προσοχή σε νέα ηλεκτρονική απάτη με παραπλανητικά SMS
Συστήνεται η άμεση διαγραφή τέτοιων μηνυμάτων, καθώς και η ενημέρωση των αρμόδιων αρχών
Έναν νέο τρόπο έχουν βρει οι απατεώνες το τελευταίο διάστημα για να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες
Παραπλανητικά SMS που εμφανίζονται ως δήθεν επίσημες ειδοποιήσεις για το πρόγραμμα Fuel Pass κάνουν την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, τα μηνύματα αποστέλλονται από διεθνείς αριθμούς όπως στην προκειμένη περίπτωση από τη Φιλιππίνες (+63) και φέρουν τίτλους που παραπέμπουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρώντας να αποκτήσουν αξιοπιστία. Στο περιεχόμενο γίνεται λόγος για «οικονομική ενίσχυση καυσίμων», καλώντας τον παραλήπτη να πατήσει σε σύνδεσμο προκειμένου να «ενεργοποιήσει» την κάρτα του για το Fuel Pass.
Ωστόσο, ο σύνδεσμος που περιλαμβάνεται στο μήνυμα δεν οδηγεί σε επίσημη πλατφόρμα του ελληνικού Δημοσίου (gov.gr), αλλά σε ύποπτη ιστοσελίδα με διαφορετικό domain. Με αυτόν τον τρόπο, οι δράστες επιχειρούν να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία, τραπεζικούς κωδικούς ή ακόμη και στοιχεία καρτών.
Το μήνυμα αναφέρει ότι «η μη ενεργοποίηση εντός προθεσμίας θα οδηγήσει σε ακύρωση της επιδότησης», μια τακτική που χρησιμοποιείται συστηματικά σε περιπτώσεις phishing για να πιέσει τα θύματα να ενεργήσουν άμεσα.
Οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους πολίτες, υπενθυμίζοντας ότι καμία επίσημη κρατική υπηρεσία δεν ζητά την εισαγωγή προσωπικών στοιχείων μέσω συνδέσμων σε SMS, ούτε αποστέλλει ειδοποιήσεις από διεθνείς αριθμούς.
Παράλληλα, συστήνεται η άμεση διαγραφή τέτοιων μηνυμάτων, καθώς και η ενημέρωση των αρμόδιων αρχών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρά τραυματίας νοσηλεύεται ο ανήλικος γιος της οικογένειας
Ο 35χρονος πατέρας πέθανε λίγη ώρα μετά το τροχαίο δυστύχημα
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ
Ο 52χρονος συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ
Νεκρή είναι και η μητέρα και το βρέφος της οικογένειας - Στο νοσοκομείο ένα ανήλικο παιδί
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Βόλου
Και οι δύο αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη
Στο ΙΧ επέβαινε μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής και μία από την Αυστραλία
Νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο σύζυγός της
Προφυλακίστηκαν σε Ναύπλιο και Μαλανδρίνο οι δύο 42χρονοι
Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δικασίμων για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο
Στο μικροσκόπιο των αρχών φαρμακείο και επιχείρηση
Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση στον Πειραιά
Το αγόρι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου
Η ανάρτηση της κλινικής όπου γέννησε
Ο μετροπόντικας σταμάτησε τις εργασίες του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.