Κοινωνια

Αργοστόλι: «Αμάν μωρέ μαμά» - Τα τελευταία μηνύματα της 19χρονης Μυρτώς με τη μητέρα της

Τι αποκαλύπτει για το μήνυμα που έλαβε φίλη του παιδιού της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Θάνατος 19χρονης στο Αργοστόλι - Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στη μητέρα της

Μυστήριο παραμένει γύρω από τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς στο Αργοστόλι, με τους δικούς της ανθρώπους να περιμένουν απαντήσεις.

Η νεαρή Μυρτώ βγήκε για να διασκεδάσει και βρέθηκε ημιλιπόθυμη, σε άθλια κατάσταση, σε πλατεία στο Αργοστόλι. Λίγη ώρα μετά εξέπνευσε στο νοσοκομείο του νησιού.

Ο πατέρας της μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Live News», λίγες ώρες μετά την απώλεια του παιδιού του είπε ότι δεν ξέρει τι συνέβη την τελευταία νύχτα στη ζωή της κόρης του.

«Δεν ξέρω τι έγινε. ‘Έφυγε’ ένα παιδί 2 μέτρα, 18,5 χρόνων. Μία θεά, μία κούκλα. Και την βρήκα πάνω στο ‘μάρμαρο’ στο νοσοκομείο. Ούτε έπινε το παιδί μου, ούτε μέθαγε. Ήταν ένα παιδί με άριστες προδιαγραφές. Το παιδί μου το βρήκα στο ‘μάρμαρο’».

Οι Αρχές έχουν προχωρήσεις σε δύο συλλήψεις νεαρών, ηλικίας 22 και 26 ετών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός φίλου τους που διαφεύγει.

Σε βίντεο που ανέλυσαν οι αστυνομικοί, φαίνεται ένας εκ των συλληφθέντων να μεταφέρει την 19χρονη στην πλατεία όπου βρέθηκε να ψυχορραγεί, συνοδευόμενος από τους άλλους δύο.

«Έγινε μία κλήση στο ΕΚΑΒ να πάνε στο γηροκομείο να πάρουν ένα άλλο περιστατικό. Ενώ πηγαίνανε στο γηροκομείο, είπανε αναβάλλεται το περιστατικό και να πάνε στην πλατεία του Αργοστολίου. Ήτανε στον δρόμο πεταμένο το παιδί μου, κάτω στον δρόμο, αλλά ήταν με τις αισθήσεις του ακόμα».

Ο πατέρας της 19χρονης ειδοποιήθηκε όταν η κόρη του είχε ήδη ξεψυχήσει.

«Και αμέσως με πήραν τηλέφωνο και πήγα και το βρήκα πάνω στο ‘μάρμαρο’ το παιδί μου».

Ο πατέρας της είχε κακό προαίσθημα: «Της λέω ‘πρόσεχε παιδί μου, γιατί οι διαόλοι κυκλοφοράνε τη νύχτα και έχουν αγγελικό πρόσωπο’».

Προφητικό αποδείχθηκε και ένα από τα τελευταία μηνύματα της μητέρας της 19χρονης. Έγραφε στη Μυρτώ πως χωρίς εκείνη δεν έχει νόημα η δική της ζωή.

«Ήταν το στερνοπούλι μου, η ζωή μου όλη», συμπληρώνει ο πατέρας της.

Από την πλευρά της, η μητέρα της ανέφερε: «Μίλησα κατά τις 02:30 η ώρα τη νύχτα και της λέω ‘Μυρτούλα μου, πρόσεχε λίγο σε παρακαλώ. Σε αγαπάμε πολύ κι εγώ κι ο μπαμπάς’. ‘Κι εγώ σ’ αγαπάω μανούλα μου’, μου λέει. Μία φίλη της τώρα που είχανε παρέα, είχε γνωρίσει ένα αγόρι και αυτός πρέπει να της έδωσε τίποτα ναρκωτικά και την πέταξε. Έστειλε μήνυμα μετά αυτό το καθίκι στη φίλη της και της λέει ότι ‘την έχουμε αφήσει’, λέει, ‘την έχουμε παρατήσει’. Μου το παρατήσανε το παιδί. Της είπε στο μήνυμα ‘έχουμε παρατήσει τη Μυρτώ εκεί πέρα μόνη της’. Το παιδί το ΕΚΑΒ το βρήκε έξω από ένα σουβλατζίδικο. Μου το έδειξε το μήνυμα, το διάβασα και μου λέει ‘τώρα πάω Αστυνομία να καταθέσω’. Τον ξέρω και της είχα πει ‘μωρέ παιδάκι μου’, της λέω, ‘δεν μου αρέσει αυτός’. ‘Αμάν μωρέ μαμά’, μου λέει ‘ό,τι κάνω στραβό το βλέπεις;’. Της λέω ‘παιδάκι μου, δεν θέλω να σου χαλάω χατίρι’. Μου λέει ‘άσε με μωρέ μαμά. Όλα λάθος τα βλέπεις’».

Ο 26χρονος και ο 22χρονος που συνελήφθησαν, μετέβησαν αυτοβούλως συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους στις Αρχές, και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλονιάς.

Πηγή: MEGA