- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - Αναβάλλεται επ' αόριστον η εκδίκαση
Στην έδρα θα πρέπει να ανέβει άλλος δικαστής και η δίκη να ξεκινήσει από την αρχή
Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - Αναβάλλεται επ' αόριστον η εκδίκαση
Δεκτή έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (02/04/2026) από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας η δήλωση αποχής της προέδρου για τη δίκη των «χαμένων» βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Η διαδικασία πλέον αναβάλλεται επ’ αόριστον, καθώς η υπόθεση θα επαναπροσδιοριστεί με νέο δικαστή και η δίκη θα ξεκινήσει από την αρχή.
Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μετά από 19 συνεδριάσεις, κατά τις οποίες είχαν καταθέσει οι τρεις πρώτοι μάρτυρες.
«Έχω δεχθεί πολλές προσβολές θα καταθέσω δήλωση αποχής», είχε απαντήσει η πρόεδρος αποχωρώντας ταραγμένη από την έδρα.
Η συγκεκριμένη δίκη αφορά τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας και ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μη προσκόμιση των βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στον εφέτη ανακριτή της κύριας υπόθεσης, για τη σύγκρουση και την επανεγγραφή νέων δεδομένων στον ψηφιακό σκληρό δίσκο, τους πρώτους μήνες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ανάκτηση του υλικού όταν αυτό παραδόθηκε, τελικά, στον ανακριτή το καλοκαίρι του 2023.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Interstar Security, της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη και βιντεοεπιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ από το 2017. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι η υπεξαγωγή εγγράφων κατ' εξακολούθηση και απείθεια (το στέλεχος της Interstar), η ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων άπαξ και κατ' εξακολούθηση και η ηθική αυτουργία στην απείθεια (ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ 2023-2025) και η ηθική αυτουργία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς γίνεται μια πόλη που ο κόσμος λατρεύει να επισκέπτεται να βρίσκεται μόλις στην 88η θέση όταν κρίνεται ως τόπος μόνιμης διαβίωσης;
Έχασαν τη ζωή τους η 28χρονη μητέρα, η αδερφή της 6 μηνών, ενώ μετά από ώρες κατέληξε και ο 35χρονος πατέρας
Σοβαρά τραυματισμένη η ανήλικη κόρη
Ο 35χρονος πατέρας πέθανε λίγη ώρα μετά το τροχαίο δυστύχημα
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ
Ο 52χρονος συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ
Νεκρή είναι και η μητέρα και το βρέφος της οικογένειας - Στο νοσοκομείο ένα ανήλικο παιδί
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Βόλου
Και οι δύο αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη
Στο ΙΧ επέβαινε μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής και μία από την Αυστραλία
Νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο σύζυγός της
Προφυλακίστηκαν σε Ναύπλιο και Μαλανδρίνο οι δύο 42χρονοι
Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δικασίμων για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο
Στο μικροσκόπιο των αρχών φαρμακείο και επιχείρηση
Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση στον Πειραιά
Το αγόρι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου
Η ανάρτηση της κλινικής όπου γέννησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.