Κοινωνια

Ντουμπάι: 50 Έλληνες δεν μπορούν να επαναπατριστούν - Αρνούνται να εγκαταλείψουν τα κατοικίδια τους

«Όλα τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι έτοιμα και επικαιροποιημένα κι όμως βρίσκονται ακόμα εκεί»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις πτήσεις επαναπατρισμού που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από το Ντουμπάι ρητά απαγορεύονται τα ζώα συντροφιάς 

50 Έλληνες πολίτες παραμένουν στο Ντουμπάι και δεν μπορούν να επαναπατριστούν, καθώς αρνούνται να μπουν σε πτήση, αφήνοντας πίσω τα κατοικίδιά τους. 

Σύμφωνα με το Dog's Voice, στις πτήσεις επαναπατρισμού που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από το Ντουμπάι, και γενικότερα από το Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ρητά απαγορεύονται τα ζώα συντροφιάς «ενώ στις ελάχιστες εμπορικές πτήσεις που πραγματοποιούνται ο επιτρεπόμενος αριθμός ανά αεροσκάφος είναι μόλις τρία κατοικίδια, το κόστος ιδιαίτερα υψηλό και η γραφειοκρατία για τα ταξιδιωτικά έγγραφα απαιτεί χρόνο και περαιτέρω ψυχική κούραση για τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά να μπουν σε μια πτήση. Οι άνθρωποι στέλνουν emails στα προξενεία, στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε αεροπορικές εταιρείες και καμία λύση δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα για να επιστρέψουν με ασφάλεια. Όλα τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι έτοιμα και επικαιροποιημένα κι όμως βρίσκονται ακόμα εκεί»

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση, «την ίδια κατάσταση βιώνουν και πολίτες άλλων χωρών, το να έχεις ένα κατοικίδιο σαν μέλος της οικογένειας σε περιπτώσεις κρίσεων και πολέμων παραμένει πρόβλημα και δεν είναι σεβαστό στην πράξη. ‘Έως πότε; Ήδη υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τα ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί σε παγκάκια και αεροδρόμια, για την αδυναμία των αεροπορικών εταιριών και των υπουργείων που εμπλέκονται να βρουν μια λύση και οι μέρες περνούν χωρίς να αλλάζει προς το παρόν τίποτα».