- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
«Βιολάντα»: Προς ανάκληση λειτουργίας και τρίτο εργοστάσιο
Πληθαίνουν οι καταγγελίες αναφορικά με τα λάθη και τις παραλείψεις στο εργοστάσιο της Βιολάντα όπου μετά από έκρηξη σκοτώθηκαν πέντε εργαζόμενες γυναίκες.
Καθώς καταγγελίες εργαζομένων που επικαλείται η ΕΡΤ κάνουν λόγο για αποπνικτική ατμόσφαιρα από την έντονη δυσοσμία σε εξωτερικό χώρο του εργοστασίου της Βιολάντα στα Τρίκαλα, την ίδια στιγμή και τρίτο εργοστάσιο της βιομηχανίας στη Λάρισα οδεύει προς ανάκληση λειτουργίας.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου όπου σημειώθηκε η σφοδρή έκρηξη, χθες σφραγίστηκε και και το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας Βιολάντα, "Vitafree", το οποίο βρίσκεται στο 12o χλμ E.O. Τρικάλων-Λάρισας.
Σήμερα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το τρίτο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας αν και λειτουργεί με ρεύμα και όχι με δεξαμενές αερίου, αναμένεται να σφραγιστεί, καθώς έχει εντοπιστεί κρυφή αποθήκη 300-400 τμ που δεν αναφέρεται στην αρχειοθετημένη μελέτη πυρασφάλειας ούτε στα πολεοδομικά σχέδια.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης αφού πέρασε το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων την Τρίτη το πρωί, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη στις 13:00.
Καταγγελίες εργαζομένων για έντονη δυσοσμία στο εργοστάσιο
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης το οποίο επικαλείται μαρτυρίες εργαζομένων, το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν από την έκρηξη, η οσμή στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου ήταν τόσο έντονη που προκαλούσε δάκρυα σε όσους πλησίαζαν στο σημείο, όπου βρίσκονται οι τουαλέτες.
Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι αν και υπήρξε ενημέρωση προς τη διοίκηση της επιχείρησης από τους υπευθύνους των βαρδιών όλου του 24ωρου, δεν άλλαξε κάτι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ"οι υπεύθυνοι βαρδιών άκουσαν ότι πρέπει να ρίξουν κάποια ουσία στην αποχέτευση από όπου προερχόταν η μυρωδιά".