- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βαλυράκης: Mάρτυρας μιλά για διαπληκτισμό με αλιευτικό λίγο πριν τον θάνατό του
Κατάθεση που επαναφέρει στο επίκεντρο το ενδεχόμενο επεισοδίου στη θάλασσα πριν από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη δόθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο από τον Κωνσταντίνος Ασημάκος, ερασιτέχνη ψαρά και τότε κάτοικο Ερέτριας. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε και άκουσε διαπληκτισμό ανάμεσα στο φουσκωτό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και αλιευτικό σκάφος, λίγες ώρες πριν εντοπιστεί η σορός του με βαριά χτυπήματα στο κεφάλι.
Σύμφωνα με την κατάθεσή του, την ημέρα του περιστατικού, 24 Ιανουαρίου 2021, βρισκόταν για ψάρεμα στη στεριά και είδε το κόκκινο φουσκωτό του Βαλυράκη να ξεκινά από την οικία του και να βγαίνει στα ανοιχτά. Περιέγραψε ότι η μηχανή έσβηνε και ξανάπαιρνε μπρος επανειλημμένα, έως ότου το φουσκωτό βρέθηκε «μούρη με μούρη» με ένα λευκό αλιευτικό σκάφος με τέντα. Όπως είπε, άκουσε ανταλλαγή φράσεων και είδε το αλιευτικό να κάνει δύο κύκλους γύρω από το φουσκωτό πριν αποχωρήσει.
Ο μάρτυρας τόνισε ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τους δύο κατηγορούμενους ψαράδες, ούτε να πει με βεβαιότητα αν ο Βαλυράκης βρισκόταν πάνω στο φουσκωτό τη στιγμή που τα σκάφη απομακρύνθηκαν. Ανέφερε ότι η απόσταση του σημείου ήταν περίπου 460–480 μέτρα, μέτρηση που, όπως είπε, επιβεβαιώθηκε σε αναπαράσταση από το Λιμεναρχείο Ερέτριας με χρήση GPS. «Σε τέτοια απόσταση δεν αναγνωρίζεις πρόσωπα ή σωματοδομή», είπε, προσθέτοντας ότι είδε έναν άνδρα καθισμένο κάτω από την τέντα του αλιευτικού και ότι με αυτόν φαινόταν να γίνεται ο διάλογος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, ο κ. Ασημάκος χαρακτήρισε το επεισόδιο «συνηθισμένη φασαρία» ανάμεσα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες στη θάλασσα. «Άκουσα από το αλιευτικό “θα φωνάξω το Λιμεναρχείο” και από το φουσκωτό μια βρισιά», κατέθεσε. Είπε ακόμη ότι, καθώς μάζευε τα πράγματά του για να φύγει, δεν έδωσε περαιτέρω σημασία και δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μεσολάβησε κάτι που δεν αντιλήφθηκε. «Αυτό με έτρωγε, ότι αν καθόμουν λίγο ακόμη μπορεί να είχα δει κάτι», ανέφερε.
Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι ενημέρωσε το Λιμενικό για όσα είδε, αλλά –όπως είπε– δεν έλαβε ανταπόκριση. Όταν αργότερα έγινε γνωστό ότι είχε καταθέσει στις αρχές, υποστήριξε πως δέχθηκε σχόλια και πιέσεις στην περιοχή, ακόμη και απειλητικές φράσεις. Περιέγραψε ότι, αφού από τις ειδήσεις έμαθε πως ο πρώην υπουργός αγνοείται, επικοινώνησε με γνωστό του λιμενικό και τον ενημέρωσε για πρόβλημα στη μηχανή του σκάφους. Την επόμενη ημέρα μετέβη στο Λιμεναρχείο για να καταθέσει αναλυτικά, χωρίς –όπως είπε– να βρει ανταπόκριση.
Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε και στην επαφή που είχε αργότερα με δικηγόρο που εκπροσωπούσε τότε την οικογένεια Βαλυράκη, μετά από υπόδειξη προσώπου μέσα από το Λιμεναρχείο. Όπως είπε, συναντήθηκαν έξω από τον φούρνο που διατηρούσε στην Ερέτρια και συζήτησαν για το περιστατικό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ