- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Βαρδούσια: Ο τελευταίος διάλογος της 31χρονης ορειβάτισσας με τη μητέρα της
«Το καλοκαίρι ήθελε να πάει στο Έβερεστ»
Βαρδούσια: Ο τελευταίος διάλογος της 31χρονης ορειβάτισσας με τη μητέρα της
Η 31χρονη Θεοδώρα Καπλάνη, δασκάλα σε σχολείο του Ναυπλίου, ήταν ανάμεσα στους τέσσερις ορειβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο στα Βαρδούσια Όρη. Η μητέρα της, μιλώντας στο Mega, μοιράστηκε τον διάλογο που είχε με την κόρη της λίγο πριν το μοιραίο ταξίδι.
Η μητέρα της 31χρονης ορειβάτισσας είχε εκφράσει τον φόβο που ένιωθε κάθε φορά που η κόρη της ανέβαινε σε επικίνδυνες βουνοκορφές. «Της έλεγα συνεχώς να μην πηγαίνει σε αυτά τα πράγματα. Της είπα: “Θεοδώρα μου, να μην πας γιατί δεν θα έχεις καλό τέλος παιδί μου”», είπε η μητέρα της 31χρονης, ενώ αναφέρθηκε στα λόγια της κόρης της: «Μάνα, μην ανησυχείς…».
Παρά τις ανησυχίες που εξέφραζε η οικογένειάς της, η 31χρονη δασκάλα δεν εγκατέλειψε ποτέ το πάθος της για την ορειβασία.Ήταν το άθλημα που αγαπούσε. Ήταν ένα τολμηρό παιδί», είπε η μητέρα της, περιγράφοντας το ανήσυχο πνεύμα της κόρης της. «Ήθελε το καλοκαίρι να πάει στο Έβερεστ. Της έλεγα “Θεοδώρα μου, δεν θα πας εκεί”», αποκάλυψε μιλώντας στο Mega. Με την νεαρή δασκάλα να της απαντά: «Μάνα, εγώ θα ανέβω, θα βάλω τη σημαία επάνω και ας πεθάνω. Θα πεθάνω ευτυχισμένη».
Πώς έγινε η τραγωδία στα Βαρδούσια
Η τετραμελής παρέα ξεκίνησε το πρωί των Χριστουγέννων, στις 25 Δεκεμβρίου, από το χωριό Αθανάσιος Διάκος, με προορισμό την κορυφή Κόρακας. Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο επιδεινώθηκαν δραματικά. Κατά τη διάρκεια της ανάβασης, οι ορειβάτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με χιονοθύελλα, ενώ λίγο αργότερα χάθηκε και το σήμα των κινητών τους τηλεφώνων, καθιστώντας αδύνατη κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Η ανησυχία συγγενών και φίλων κορυφώθηκε όταν δεν απαντούσαν σε καμία κλήση. Οι πρώτες έρευνες ξεκίνησαν ανήμερα των Χριστουγέννων από κατοίκους της περιοχής, χωρίς αποτέλεσμα. Στις 9 το βράδυ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 30 πυροσβέστες, με Ορειβατικές Ομάδες της 1ης, 6ης, 7ης και 8ης ΕΜΑΚ, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, drone της Θεσσαλίας και ελικόπτερο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οδηγοί βουνού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής. Το όχημα των ορειβατών εντοπίστηκε την Πέμπτη (25/12), χωρίς όμως να υπάρχουν ίχνη που να οδηγούν άμεσα στον εντοπισμό τους. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι θυελλώδεις άνεμοι και το πυκνό χιόνι μετέτρεψαν την επιχείρηση σε αγώνα με τον χρόνο και τη φύση. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι τέσσερις ορειβάτες εντοπίστηκαν σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, θαμμένοι από χιονοστιβάδα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο απεγκλωβισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένονται οι εξετάσεις για να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου
Τι υποστηρίζει ο εκπαιδευτικός – Η θέση του σχολείου
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο «καπετάνιος»
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε καταστήματα με «φρουτάκια» και αχυρανθρώπους
«Για τους γονείς και τους συγγενείς είναι μια άλλη ζωή. Δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη» ανέφερε ο κ. Αποστολίδης
Σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο η γυναίκα
Νοσηλεύεται στην Αθήνα ο αστυνομικός
Τι υποστήριξε στην απολογία του
Η επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας και η αποκάλυψη για όσα βίωνε
Τι υποστηρίζει η 43χρονη πρώην σύντροφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Στο μικροσκόπιο 12 πρόσωπα και 32 εταιρείες - Για πρώτη φορά δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία πολιτικού κόμματος
Τι ισχυρίζεται ο ίδιος - Νέες καταγγελίες από δύο παιδιά
Τα ίχνη της χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης
Η καταγγελία μητέρας ανήλικης
Tα ακριβή αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.