Κοινωνια

Κολωνάκι: Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 60χρονος

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κολωνάκι: Τι έλεγε ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου στην εκπομπή «Φως στο τούνελ»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Παπαδοπούλου στο Κολωνάκι, η οποία είχε βρεθεί απανθρακωμένη μέσα στο σπίτι της τον Ιανουάριο του 2022.

Ο 60χρονος φέρεται να έδωσε στη μητέρα του φονική δόση ηρεμιστικών χαπιών και στη συνέχεια, να έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα για να καλύψει τα ίχνη του.

Η 87χρονη είχε βρεθεί απανθρακωμένη σε διαμέρισμα στην οδό Λυκαβηττού και αρχικά ο θάνατος της είχε θεωρηθεί ατύχημα, ωστόσο μια σειρά ευρημάτων από την έρευνα των Αρχών ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, εντός του διαμερίσματος και πάνω στα ρούχα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε εύφλεκτο υγρό. Παράλληλα, οι τοξικολογικές εξετάσεις της 87χρονης έδειξαν ότι της είχε χορηγηθεί ηρεμιστική ουσία ενώ το διοξείδιο του άνθρακα που βρέθηκε στο σώμα της δεν συνάδει με κάποια που πέθανε από αναθυμιάσεις καπνού.

Σύμφωνα πηγές από την ΕΛΑΣ, από την έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών προέκυψε ότι γιος και μητέρα είχαν συχνά καυγάδες λόγω οικονομικών προστριβών καθώς ο γιος την πίεζε να πουλήσει το διαμέρισμα στο Κολωνάκι λόγω χρεών που είχε ο ίδιος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2025, 60χρονος ημεδαπός καθώς σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία με δόλο και εμπρησμό.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της 29-1-2022, Σταθμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενημερώθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, μετά τη κατάσβεση της οποίας, εντοπίστηκε εντός της οικίας 88χρονη ημεδαπή, απανθρακωμένη.

Η προανάκριση διενεργήθηκε αρχικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη συνέχεια από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, ύστερα από παραγγελία του αρμόδιου Εισαγγελέα για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψαν στοιχεία, τόσο κατά το αρχικό στάδιο της αυτοψίας και της συλλογής πειστηρίων, όσο και από την μετέπειτα εργαστηριακή και προανακριτική διαδικασία (εξέταση πειστηρίων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τοξικολογικές εξετάσεις, ιατρικά δεδομένα, καταθέσεις, ειδικές ανακριτικές τεχνικές), τα οποία καταδείκνυαν εμπρησμό με στόχο την απόκρυψη ανθρωποκτονίας.»

«Το είχα προβλέψει»: Τι έλεγε ο γιος της στην εκπομπή «Φως στο τούνελ»

Μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, ο γιο της είχε πει: "Το τραγικό είναι ότι το είχα προβλέψει και το είχαμε συζητήσει με τη μητέρα μου σε καθημερινή βάση αυτό το πράγμα. Και της έλεγα ‘ρε μάνα θα βάλεις φωτιά εδώ πέρα, είναι και τα παιδιά από πάνω μέσα στο σπίτι, θα γίνει…’ Και έγινε όπως το είχα προβλέψει δυστυχώς".

"Όλο το σπίτι έχει μαυρίσει. Μάλιστα το έχω αφήσει και έτσι. Ανοίγω την πόρτα και με το που ανοίγω την πόρτα, ξαφνικά κάνει μπουφ και βγήκε όλη η φλόγα από την πόρτα έξω. Έπεσα στα τέσσερα εγώ και προσπάθησα να μπω μπουσουλώντας όπως βλέπω στις ταινίες, να μπω από κάτω από τη φωτιά, έρποντας στην είσοδο, αλλά δεν μπόρεσα ούτε μισό μέτρο να μπω στο χολ μέσα, γιατί καιγόταν το σπίτι όλο".

Ο 60χρονος επέμενε στο σενάριο της αυτανάφλεξης, το οποίο άλλωστε το είχε δει σε αμέτρητα ντοκιμαντέρ.

"Είναι το φαινόμενο αυτό, το έχω δει σε κάποια ντοκιμαντέρ στο National Geographic, που είναι το spontaneous combustion, η στιγμιαία αυτανάφλεξη που λένε, όπου βρίσκουν ανθρώπους που έχουν καεί σε ένα κρεβάτι, ίσως έχει καεί το μισό σώμα, το σπίτι είναι μαυρισμένο, έχει σβήσει η φωτιά, και δεν έχει καεί το υπόλοιπο".