- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βόλος: Προφυλακιστέα πενταμελής συμμορία για εκβιασμό 19χρονου
Απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν
Απειλές και εκβιασμοί σε 19χρονο Βολιώτη - Στη φυλακή μέλη της συμμορίας
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πέντε νεαροί στον Βόλο που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν έναν 19χρονο από τον οποίο είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 7.500 ευρώ.
Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, το θύμα από το Πάσχα του 2025 δεχόταν συστηματικές οχλήσεις από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι του παρουσίαζαν μια εικόνα δήθεν «προστασίας», υποστηρίζοντας ότι κινδύνευε και ότι όφειλε να τους καταβάλει χρήματα για να τον «φυλάνε». Με αυτόν τον τρόπο, όπως ανέφερε, κατάφεραν να τον εκβιάσουν και να του αποσπάσουν περίπου 7.500 ευρώ, ενώ στη συνέχεια οι απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά επιπλέον 5.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η δικογραφία περιγράφει επαναλαμβανόμενες προσεγγίσεις του 19χρονου, εξαναγκασμούς σε συναντήσεις και τρεις περιπτώσεις κατά τις οποίες μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή του με όχημα σε απομονωμένα σημεία. Σε μία από αυτές, ένας εκ των φερόμενων δραστών τον χτύπησε στο πρόσωπο με αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο, του έδειξε σφαίρες και τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει.
Την ίδια ώρα, μέλη της οικογένειάς του φέρονται να προσπαθούσαν να παρέμβουν τηλεφωνικά, ενώ ο νεαρός, υπό καθεστώς φόβου, έφτασε στο σημείο να αφαιρεί χρήματα από το ταμείο του καταστήματος του πατέρα του για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.
Καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης υπήρξε η στιγμή που οι γονείς του τον εντόπισαν τραυματισμένο και αποφάσισαν να απευθυνθούν στις Αρχές. Η καταγγελία υποβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου και την επόμενη ημέρα επιχειρήθηκε, από την Αστυνομία, ελεγχόμενη παράδοση χρημάτων στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης.
Ωστόσο, οι φερόμενοι δράστες δεν εμφανίστηκαν στο προκαθορισμένο ραντεβού. Το πρωί της επόμενης ημέρας ακολούθησαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε κατοικίες υπόπτων, κατά τις οποίες συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ ένας ακόμη φέρεται να διαφεύγει και αναζητείται.
Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων Έλληνες και Αλβανοί υπήκοοι, αντιμετωπίζουν – κατά περίπτωση – κατηγορίες για εκβίαση κακουργηματικού χαρακτήρα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης, παράνομη κατακράτηση κατ’ εξακολούθηση, ληστεία, παράνομη βία, απειλή με συνεχή πρόκληση τρόμου, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, υπεξαίρεση, απλή και άμεση συνέργεια, καθώς και σύσταση συμμορίας.
Κατά την απολογία τους, όλοι οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν την τέλεση εκβιασμού, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση στο πλαίσιο προσωπικής αντιζηλίας με αφορμή μία κοπέλα. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι δεν έγινε χρήση όπλου και ότι οι μεταξύ τους εντάσεις περιορίστηκαν σε λεκτικές αντιπαραθέσεις.
Μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ενώ για τους υπόλοιπους δύο αποφασίστηκαν ηπιότερα μέτρα, καθώς ο ένας φέρεται να είχε περιορισμένη συμμετοχή σε μεταφορά χρημάτων και ο άλλος εμπλοκή μόνο σε πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Φέρεται να τοποθέτησε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μέσα σε αποθηκευτικό χώρο
Μαζί της συνελήφθη και ο πατέρας της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Πώς έγινε το περιστατικό
«Οι περισσότερες φθορές αφορούν αποκολλήσεις στους αρμούς μεταξύ των κτιρίων και τριχοειδείς ρωγμές»
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
Ο τέταρτος κατηγορούμενος μετήχθη από την Αντιτρομοκρατική στην ανακρίτρια και θα απολογηθεί τη Δευτέρα
«Ήταν αφόρητη η συμπεριφορά του»
Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Ποια φέρεται να είναι η εμπλοκή του στην υπόθεση
Ο Γιάννης Γκόλιας μιλά στην ATHENS VOICE για το Ίδρυμα Ευγενίδου, τις δεξιότητες, την τεχνητή νοημοσύνη, το CERN και το μέλλον της εργασίας
Ο 52χρονος συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ
Λίγο μετά τις 14:00 οι εργαζόμενοι βρισκόντουσαν ακόμη στις θέσεις τους εντός της τράπεζας
Ο εντοπισμός έγινε κατά τη διάρκεια επανελέγχου του βυθού στο έργο επέκτασης του 6ου προβλήτα
Η ανήλικη προχώρησε σε καταγγελία
Φέρεται να είχε φωνάξει προς τους συνεργούς της τη φράση «κάψτε τους»
Το κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων - Ξεκληρίστηκε η οικογένειά της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.