8 χρόνια από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα - Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου
25 μαύρα μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό, όσα και οι νεκροί της τραγωδίας
Μάνδρα: 8 χρόνια από τις φονικές πλημμύρες που άφησαν πίσω τους 25 νεκρούς
8 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (15.11) από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι. Σε κλίμα οδύνης και οργής για την πρόσφατη αθώωση όλων των κατηγορουμένων τελέστηκαν εκδηλώσεις μνήμης, ενώ έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που αφιερώνεται στις «25 Αδικοχαμένες Ψυχές».
Όπως ανέφερε και ο Σύλλογος Πληγέντων, με πρόεδρο τον Αναστάσιο Μπερέτα, ο οποίος έχασε τον πατέρα του στην τραγωδία), τα θύματα της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα ήταν «θύματα της αδιαφορίας και της ανικανότητας ενός κράτους που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».
Κάτοικος της Μάνδρας περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που βίωσε στις 15 Νοεμβρίου 2017: «Ο θόρυβος ήταν απ’ το νερό που ερχόταν και έφερνε φερτά υλικά. Κάδους, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Αυτοκίνητα, μέχρι και ένα ψόφιο άλογο πέρασε μπροστά απ’ το σπίτι. Τη μαμά δεν προλάβαμε, γιατί άνοιξε η πόρτα, την έβγαλε από το μεντρεσέ και μπήκε μέσα ένα 80 ύψος νερού».
«Ο σύζυγός μου, Λιολιόπουλος Χρήστος, πήγαινε για δουλειά και πνίγηκε πάνω στο βουνό. Παρασύρθηκε μέχρι το λιμάνι της Ελευσίνας και από εκεί ανασύρθηκε νεκρός», ανέφερε η Χριστίνα Σεραφίνα, σύζυγος ενός εκ των θυμάτων.
Στον ουρανό της Μάνδρας αφέθηκαν 25 μαύρα μπαλόνια, όσα και οι άνθρωποι που βρήκαν τραγικό θάνατο στη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα.
Με πληροφορίες από Orange Press
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πατέρας του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι ο γιος του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ
Και οι δύο άνδρες ήταν βαρυποινίτες
Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών μετά την πτώση σε χαράδρα στα 2.000 μέτρα
«Δεν ήρθαμε στην Ελλάδα να κρυφτούμε»
Οι πρώτες πληροφορίες
Προσέκρουσε σε στηθαίο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα
Οι Αρχές αναμένουν απαντήσεις από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να εντοπίσουν κοινές κλήσεις
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ήττα για τον πολιτισμό μας να μην βρίσκουμε άτομα άξια να τους προσηλωθούμε και να ζήσουμε το χειμώνα όπως πραγματικά είναι: μια ευκαιρία στην εγγύτητα.
Οι νέες αποκαλύψεις και οι έρευνες των Αρχών
«Αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε εκείνος» - Πώς περιγράφει τις στιγμές πριν τη δολοφονία ο δράστης
Θύτης και θύμα είχαν συχνούς διαπληκτισμούς στο μικρό ορεινό χωριό
Η πρόσβαση στο σημείο είναι εξαιρετικά δύσκολη
Απειλήθηκαν δεξαμενές πετρελαιοπηγών - Ήχησε το 112
Τι συνέβη λίγα λεπτά πριν την άγρια δολοφονία - Φόβοι για βεντέτα
Η ιστορία της Μαρίας από τη σειρά της ΕΡΤ και η περίπτωση της 16χρονης που έφυγε από το σπίτι της στην Πάτρα
Οι Αρχές εξετάζουν κάθε βήμα της 16χρονης
Για «ολιγωρία συγκεκριμένου ανθρώπου» κάνει λόγο ο Γιαννόπουλος
Tο θύμα βρισκόταν σε καφενείο της περιοχής όταν είδε το όχημα του δράστη να περνά μπροστά του
Tου είχε στήσει καρτέρι θανάτου και τον πυροβόλησε 3 φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.