- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηράκλειο: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και περιπολίες στα Βορίζια - Σήμερα η δικογραφία στον εισαγγελέα
Δυο από τους τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν και στα δυο νοσοκομεία του Ηρακλείου όπου μεταφέρθηκαν οι νεκροί και οι τραυματίες
Ένα 24ωρο μετά το φονικό με τους δυο νεκρούς και τους τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς στα Βορίζια Ηρακλείου, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στην περιοχή. Η νύχτα που πέρασε ήταν νύχτα ανησυχίας, με ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων των Βοριζίων να έχει μετακινηθεί και ολόκληρο το νησί να παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό τις εξελίξεις.
Όπως έγινε γνωστό, μέχρι αργά χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτρη Μάλλιο, που έφτασε στο Ηράκλειο με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με τη συμμετοχή του διευθυντή της ΔΑΟΕ και των επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να συζητηθούν με προσοχή, οι επόμενες κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς και η πορεία των ερευνών, για το φονικό.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν και στα δυο νοσοκομεία του Ηρακλείου όπου μεταφέρθηκαν οι νεκροί και οι τραυματίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Υπήρχε περιπολία στο χωριό – Δεν ήταν αφύλακτο
Σύμφωνα με την Αστυνομία, δυο από τους τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι καθώς εξετάζεται η συμμετοχή τους στο ένοπλο περιστατικό. Μιλώντας στο ΕΡΤNews η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε ότι σήμερα θα παραδοθεί η δικογραφία στον εισαγγελέα, ωστόσο η έρευνα από τους αστυνομικούς θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Η κα Δημογλίδου τόνισε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, σημειώνοντας ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η Κρήτη βρέθηκε αντιμέτωπη με ανάλογη υπόθεση.
«Είχαμε μία έκρηξη σε οικία μίας οικογένειας προχθές το βράδυ. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας υπήρχε περιπολία στο χωριό», δήλωσε η κ. Δημογλίδου, διαψεύδοντας ότι η περιοχή είχε μείνει αφύλακτη.
Η κα. Δημογλίδου είπε ακόμα ότι τα περισσότερα μέλη των δύο οικογενειών δεν ήταν στο χωριό. Όπως διευκρίνισε από την προανάκριση, προέκυψε ότι μέλος της μίας οικογένειας έφτασε στο χωριό το επόμενο πρωί, συναντήθηκε με συγγενείς της άλλης οικογένειας και άνοιξε πυρ, γεγονός που οδήγησε στην ανταλλαγή πυροβολισμών.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, τόσο από τις υπηρεσίες της Κρήτης όσο και από ενισχυτικές δυνάμεις που έφτασαν από την Αθήνα. Έχουν γίνει περίπου 10 κατ’ οίκον έρευνες και θα συνεχιστούν μέχρι να διαπιστωθεί πόσοι εμπλέκονται στο περιστατικό», πρόσθεσε.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι στο αιματηρό περιστατικό είναι δύο εμπλεκόμενοι που βρίσκονται στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει πόσοι συμμετείχαν. «Οι έρευνες δε θα σταματήσουν μέχρι να οδηγηθούν όλοι οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.
Η ίδια επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί οπλισμός, ούτε έχουν προκύψει κρίσιμα ευρήματα που να διευκολύνουν την έρευνα, ενώ η δικογραφία αναμένεται να παραδοθεί σήμερα στον εισαγγελέα.
«Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει από ποια πλευρά έχει τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός στην οικία», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ και κατέληξε «Μπορεί το έργο μας να μην είναι εύκολο, ωστόσο οι έμπειροι αξιωματικοί της Κρήτης και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος θα φτάσουν στο τέλος αυτής της υπόθεσης. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και έστειλε ένα ακόμη δυνατό μήνυμα
Ο 34χρονος δύτης ήταν επαγγελματίας πιλότος – κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας
Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος στο «Πηγάδι του Διαβόλου»
Φαίνονται οι προσπάθειες που κάνει να βγει έξω από το «πηγάδι του διαβόλου»
Νεκρές μάνα και κόρη από την έκρηξη της σόμπας - Με σοβαρά εγκαύματα ο εγγονός
Σοβαρά εγκαύματα έχει υποστεί ο 39χρονος άνδρας
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα
Εξαιρετικά επικίνδυνο το σημείο
Συλλήψεις σε Ελλάδα και άλλες χώρες
Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές
«Δεν βλέπαμε και δεν ακούγαμε, μικροφωνικές εγκαταστάσεις δεν υπήρχαν» έχουν καταγγείλει συγγενείς θυμάτων
Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις εικονικές εταιρείες που προκάλεσε ζημίες πολλών εκατομμυρίων στο Δημόσιο
Αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους
Του επιτρέπεται η ενασχόληση με πίνακες που έχουν πιστοποιητικό γνησιότητας
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού
Ο Ταϊλανδός μπάτλερ καταζητείται μέχρι σήμερα από την Ιντερπόλ
Πιλότος της πολιτικής αεροπορίας ο αγνοούμενος - Είχε αδυναμία στη θάλασσα
«Υπήρχε ένα οικοσύστημα και εγώ ήμουν ο ξενιστής. Άρα έπρεπε να με αποβάλουν»
22 συλλήψεις για το κύκλωμα με τις εικονικές εταιρείες
Τι λέει για τις συνθήκες διεξαγωγής και την αίθουσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.