- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άρτα: Ερωτήματα για την 28χρονη έγκυο που υπέστη αναφυλακτικό σοκ - Χορήγηθηκε αντιβίωση χωρίς αλλεργικό τεστ;
Διατάχθηκε ΕΔΕ
Αρτα: ΕΔΕ για τον θάνατο της 28χρονης εγκύου – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
Στο πένθος βυθίστηκε το Πολύδροσο της Άρτας μετά την τραγική είδηση του χαμού της 28χρονης εγκύου που πέθανε μετά από αλλεργική αντίδραση από αντιβίωση. Όπως έγινε γνωστό η κοπέλα υπέστη αναφυλακτικό σοκ, ενώ έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.
Την ίδια στιγμή αναπάντητα παραμένουν αρκετά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες χορήγησης της αντιβίωσης στο νοσοκομείο της Άρτας, καθώς και για το εάν η γυναίκα γνώριζε αν ήταν αλλεργική.
Καταγγελίες για ελλιπή προληπτικά μέτρα
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εξέφρασε προβληματισμό για το αν ακολουθήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης:
«Δεν έγινε τεστ για αλλεργία. Μπορεί να μη γίνονται πάντα, αλλά πρέπει να ρωτάς, να προσέχεις. Είναι ζητήματα της ΕΔΕ. Αν υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αποδοθούν. Μιλάμε για δύο χαμένες ζωές».
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν είχε δηλωθεί προηγούμενο ιστορικό αλλεργίας, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ζήτημα για το αν υπήρξε επαρκής ιατρική αξιολόγηση πριν τη φαρμακευτική αγωγή.
Το χρονικό της τραγωδίας μέσα από την ανακοίνωση του νοσοκομείου Άρτας
Σύμφωνα με το χρονικό της τραγωδίας που αναφέρει στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο , η 28χρονη Σπυριδούλα πήγε στα εξωτερικά ιατρεία της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου Άρτας λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής. Είχε αιμορραγία και κινδύνευε να αποβάλει το έμβρυο που κυοφορούσε, ευρισκόμενη στην έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης (στον δεύτερο μήνα).
Κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης, αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε η παρουσία αίματος στον κόλπο. «Κατόπιν αυτού ακολούθησε εισαγωγή της ασθενούς στην κλινική για χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Κατά τη διάρκεια χορήγησης αντιβιοτικού παρουσίασε επεισόδιο αναφυλακτικού σοκ. Οι γιατροί της έκαναν ΚΑΡΠΑ την διασωλήνωσαν και προχώρησαν στην εισαγωγή της στη ΜΕΘ, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέληξε».
Η ιατροδικαστική εξέταση και τα αποτελέσματα της ΕΔΕ αναμένονται να ρίξουν φως στις συνθήκες της τραγωδίας. Παράλληλα, η υπόθεση έχει προκαλέσει συζήτηση για την ανάγκη καλύτερης πρόληψης αλλεργικών αντιδράσεων σε νοσοκομεία και μαιευτικές κλινικές, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι έγκυες γυναίκες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2024, κατόπιν ψηφιακής έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 12 άτομα
Είχε κρύψει τα πλαστά χαρτονομίσματα σε κουτί από επιτραπέζιο
Εξιχνιάστηκαν πάνω από 40 απάτες
Τι αναφέρει το πόρισμα των ψυχιάτρων για την 25χρονη
Στην Πάτρα επέστρεψε ο πατέρας της 16χρονης
Ο 17χρονος διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό με τραύμα στον αριστερό μηρό
Τι λέει οδηγός που ενεπλάκη στο τροχαίο
Με αφορμή τη νέα, αφοπλιστική σειρά του Netflix: Πότε ζούμε για τελευταία φορά την καθημερινότητά μας;
Ναι, υπάρχει ακόμη εσωτερικευμένος μισογυνισμός, αλλά υπάρχει και μετατόπιση
Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι μετέφεραν 58 αλλοδαπούς με ταχύπλοο - Ανάμεσά τους 23 ανήλικους
Πώς η ρητορική της “διαβούλευσης” μετατρέπει ένα κεκτημένο δικαίωμα σε διαπραγματεύσιμο ζήτημα.
17χρονος μαθητής τραυματίστηκε στον μηρό έξω από λύκειο - Νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι-μέλη και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση
Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές
Η Βεσέλκα Αρνταούντοβα έχει ύψος 1,78 μ., βάρος 60 κιλά, κόκκινα μαλλιά και καστανά μάτια
Ο Αμανουλλάχ Αχμαντζάι έχει ύψος 1.65 μ., έχει βάρος περίπου 55 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.