- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Με χτύπησε στο κεφάλι και έπεσα κάτω», λέει η γυναίκα που τραυματίστηκε από την πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του δέντρου
Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η 53χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε περιγράφει όσα θυμάται
Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η 53χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε όταν έπεσε δέντρο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το μεσημέρι του Σαββάτου. Σε δηλώσεις της, η γυναίκα περιέγραψε τη στιγμή της πτώσης του δέντρου.
«Εγώ ήμουν στο εξωτερικό τραπεζάκι και με χτύπησε στο κεφάλι και στο χέρι. Έπεσα κάτω και μετά δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Ούτε θυμάμαι καν ότι με χτύπησε, εγώ θυμάμαι τον κατάλογο και μετά θυμάμαι το ασθενοφόρο», περιέγραψε η 53χρονη. Δίπλα της στην καφετέρια της πλατείας Αγίας Ειρήνης καθόταν η ανήλικη κόρη της, η οποία δεν τραυματίστηκε.
«Εχθές ήταν το σοκ τεράστιο. Δύσκολη κατάσταση. Πάρα πολύ αίμα και εμετός. Μπορεί να είναι διάσειση. Έχει χτυπήσει το κλαδί στο κεφάλι και είναι βαθύ το τραύμα και κάνανε ράμματα. Ευτυχώς, η αξονική δεν έδειξε τίποτα, είναι καθαρή αυτό είναι το σημαντικό», πρόσθεσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, κάνοντας γνωστό ότι θα προχωρήσει σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της πτώσης του δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Σε βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η στιγμή της πτώσης του δέντρου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας.
Το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου. Στις 11:35 και ενώ η πλατεία της Αγίας Ειρήνης ήταν γεμάτη από κόσμο, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε, τραυματίζοντας δύο άτομα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μία γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό, ενώ παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες σε έναν άντρα που υπέστη εκδορές στην πλάτη.
Στο σημείο επιχείρησαν άνδρες της πυροσβεστικής που απομάκρυναν το σπασμένο δέντρο από τον πεζόδρομο, ενώ οι καταστηματάρχες ανέφεραν πως είχαν κάνει μια συγκεκριμένη αναφορά για το συγκεκριμένο δέντρο ότι ήταν σάπιο και κάποια στιγμή θα σπάσει. Ανέφεραν πως και τις προηγούμενες ημέρες είχαν σπάσει κάποια κλαδιά του, ειδοποίησαν, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά του δήμου.
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων για την πτώση δέντρου.
«Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει ότι, λόγω των καιρικών φαινομένων κατηγορίας 3 που πλήττουν την πόλη με δυνατούς ανέμους και ριπές μεγάλης ταχύτητας, σημειώθηκε πτώση τριών δέντρων στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης και στις οδούς Θεοτοκοπούλου και Κνωσού. Από το περιστατικό στην πλατεία Αγίας Ειρήνης καταγράφηκαν 2 τραυματισμοί πολιτών, ενώ στην οδό Θεοτοκοπούλου υπέστη ζημιές ένα όχημα. Συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου, της Καθαριότητας και κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται ήδη σε πλήρη κινητοποίηση για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και την ασφάλεια των δημοσίων χώρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.
Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες:
- να μη σταθμεύουν οχήματα κάτω από μεγάλα δέντρα ή επικίνδυνες κατασκευές,
- να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
Για έκτακτες ανάγκες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 1595.
Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες, το δέντρο έσπασε σε σημείο χαμηλά στον κορμό και έπεσε σε σημείο όπου υπάρχουν τέντες καφετεριών. Κλαδιά έπεσαν στα σκαλιά παρακείμενης εκκλησίας.
Δείτε εικόνες από το σημείο μετά την πτώση του δέντρου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 34χρονος δύτης ήταν επαγγελματίας πιλότος – κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας
Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος στο «Πηγάδι του Διαβόλου»
Φαίνονται οι προσπάθειες που κάνει να βγει έξω από το «πηγάδι του διαβόλου»
Νεκρές μάνα και κόρη από την έκρηξη της σόμπας - Με σοβαρά εγκαύματα ο εγγονός
Σοβαρά εγκαύματα έχει υποστεί ο 39χρονος άνδρας
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα
Εξαιρετικά επικίνδυνο το σημείο
Συλλήψεις σε Ελλάδα και άλλες χώρες
Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές
«Δεν βλέπαμε και δεν ακούγαμε, μικροφωνικές εγκαταστάσεις δεν υπήρχαν» έχουν καταγγείλει συγγενείς θυμάτων
Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις εικονικές εταιρείες που προκάλεσε ζημίες πολλών εκατομμυρίων στο Δημόσιο
Αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους
Του επιτρέπεται η ενασχόληση με πίνακες που έχουν πιστοποιητικό γνησιότητας
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού
Ο Ταϊλανδός μπάτλερ καταζητείται μέχρι σήμερα από την Ιντερπόλ
Πιλότος της πολιτικής αεροπορίας ο αγνοούμενος - Είχε αδυναμία στη θάλασσα
«Υπήρχε ένα οικοσύστημα και εγώ ήμουν ο ξενιστής. Άρα έπρεπε να με αποβάλουν»
22 συλλήψεις για το κύκλωμα με τις εικονικές εταιρείες
Τι λέει για τις συνθήκες διεξαγωγής και την αίθουσα
Στην Ευελπίδων οι 22 για τις εικονικές εταιρίες - Βαρύ κατηγορητήριο για το κύκλωμα με τα τιμολόγια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.