Κοινωνια

Χανιά: Απείλησε με μαχαίρι και λήστεψε οδηγό ταξί - Μετά την παράτησε δεμένη στην ερημιά

Ο άνδρας της ζήτησε να κάνει μια στάση και έβγαλε μαχαίρι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χανιά: Εφιάλτης για οδηγό ταξί μετά από ληστεία – «Τα βλέπαμε μόνο στις τηλεοράσεις»

Τον απόλυτο τρόμο έζησε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης μία οδηγός ταξί στα Χανιά της Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ένας άνδρας, που παρέλαβε από τα ΚΤΕΛ των Χανίων, αφού την απείλησε με μαχαίρι, την έδεσε προκειμένου να τη ληστέψει.

«Την Τετάρτη, 13.00 η ώρα το μεσημέρι, με προσέγγισε από το παράθυρο. Μιλούσε άπταιστα ελληνικά, κατάλαβα φυσικά ότι ήταν αλλοδαπός. Μου είπε ‘μπορείτε να με πάτε μέχρι τις Βρύσες Αποκορωνού να πάρω τα χαρτιά μου και θα γυρίσουμε πίσω;’. Του λέω ‘εντάξει, είμαι ελεύθερη’. Προχωρήσαμε, δεν ήθελε να μπούμε μέσα από το χωριό για να μην χάσουμε χρόνο. Γνώριζε την περιοχή πάρα πολύ καλά διότι μου είπε από πού να στρίψω, από την Ντουράκη στο οινοποιείο δεξιά, θα μπούμε μέσα. Εκεί, είναι το σπίτι μου και σταματάμε στο διώροφο. Ήταν ένας δρόμος που υπήρχε κινητικότητα. Φτάσαμε εκεί», λέει η ίδια.

Όπως σημειώνει: «Την ώρα που πάω να πατήσω το φρένο να σταματήσω το αυτοκίνητο, κεφαλοκλείδωμα και μαχαίρι στον λαιμό. ‘Λεφτά’, του λέω ‘ό,τι έχω’. Εμείς δεν έχουμε αρκετά χρήματα πάνω μας, δουλεύουμε πιο πολύ με κάρτα. Εκεί τρελάθηκε αυτός, άρχισε να με τραβάει από το αυτοκίνητο, με τράβηξε στα χωράφια. Έπεσε πάνω μου, αυτός έλεγε ‘ηρέμησε θέλω μόνο λεφτά, δεν θα σου κάνω κακό, θέλω λεφτά’. Φοβόταν κιόλας, κοίταγε γύρω – γύρω, έβλεπε και ότι ο χρόνος δεν τον έπαιρνε. Με πετάει στο πίσω κάθισμα, είχε στο τσαντάκι του μέσα σκοινιά. Άρχισε και μου έδενε τα χέρια και μου έδενε τα πόδια. Όλα αυτά, με ασφάλισε και με τις ζώνες των πίσω καθισμάτων επίσης. Δεν μπορούσα να κουνήσω καθόλου. Αυτός κόπηκε κάποια στιγμή, γιατί βρέθηκε αίμα στο παντελόνι μου. Το πήραν οι Αρχές. Εγώ νόμιζα θα με άφηνε εκεί πέρα και θα έφευγε».

Περιγράφοντας το περιστατικό, αναφέρει:

«Μου λέει ‘τώρα θα οδηγήσω εγώ’, του λέω ‘τι κάνεις;’, μου έλεγε ‘και να μας σταματήσει η Αστυνομία να ξέρεις ότι θα πατήσω γκάζι κι όπου φτάσουμε, σκοτωθούμε, δεν ξέρω τι θα γίνει’. Προσπαθούσα να συγκρατήσω την ψυχραιμία μου, να πάω όσο γίνεται με τα νερά του για να γυρίσω πίσω στα Χανιά. Δεν ήξερα όμως αν θα με επιστρέψει στα Χανιά. Τελικά, με άφησε στην περιοχή του Κουμπέ σε έναν μεγάλο δρόμο που δυστυχώς δεν υπάρχουν κάμερες εκεί. Άφησε το αυτοκίνητο αναμμένο, αυτός φυσικά σηκώθηκε κι έφυγε κι εγώ έμεινα εκεί».

Η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να καλέσει σε βοήθεια.

«Απεγκλώβισα τα πόδια μου. Τα χέρια μου δεν υπήρχε περίπτωση να τα λύσω. Και με το πόδι μου άνοιξα την πόρτα την πίσω. Και βλέπω έναν νεαρό απέναντι στην πολυκατοικία. Φώναξα βοήθεια. Το παιδί ήρθε σε κατάσταση σοκ, αυτό που είδε θα του μείνει σε όλη τη ζωή. Τα βλέπαμε μόνο στις τηλεοράσεις».

«Πήρα πάλι χτες στην Ασφάλεια και μου είπαν ‘δώστε μας τον χρόνο μας’. Τι εννοούσαν; Εγώ πιστεύω ότι έχει μπει σε ένα καράβι κι έχει φύγει», λέει η ίδια, με τον δράστη να αναζητείται.

Πηγή: MEGA