- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πώς οι αρχές έφτασαν στον 19χρονο που ομολόγησε τον εμπρησμό στην Πάτρα
«Είχα πιει τσίπουρο, δεν θυμάμαι», είπε ο 27χρονος που συνελήφθη
Φωτιά στην Πάτρα: Το βίντεο και η μαρτυρία που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο νεαρών για την πυρκαγιά στα Συχαινά
Ένας 19χρονος ομολόγησε ότι έβαλε τη φωτιά στα Συχαινά της Πάτρας λίγες στιγμές μετά τη σύλληψή του το πρωί της Πέμπτης (14.8) από τις αστυνομικές αρχές. Μαζί του συνελήφθη και ένας 27χρονος, ο οποίος αρνήθηκε κάθε κατηγορία.
Οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 19χρονου μετά και από τη μαρτυρία μίας γυναίκας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 19χρονος ομολόγησε ότι ήταν αυτός που έβαλε τη φωτιά και μάλιστα οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, το οποίο και ταυτίζεται με το σημείο έναρξης που τους είχε δώσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, στη Βούντενη, κοντά στα Συχαινά στην Πάτρα.
Φωτιά στην Πάτρα: Η έρευνα ξεκίνησε από ένα βίντεο
Η φωτιά μπήκε όταν είχε ήδη πέσει το σκοτάδι και δεν πετούσαν τα εναέρια μέσα, ενώ ήταν σε εξέλιξη μία ακόμα πυρκαγιά στο γειτονικό Πλατάνι. Η έρευνα ξεκίνησε από ένα βίντεο που είχε στην διάθεσή της η Πυροσβεστική και δόθηκε στην Αστυνομία, προκειμένου να ερευνηθεί για την ταυτοποίηση δύο οχημάτων που φαίνονταν στο οπτικό υλικό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το βίντεο απεικόνιζε ένα δίκυκλο και ένα αυτοκίνητο που κινούνταν κοντά στο σημείο της έναρξης της πυρκαγιάς.Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της ΕΛ.ΑΣ., έκαναν έρευνα στον τόπο του συμβάντος για την αναζήτηση και άλλου οπτικού υλικού από βίντεο και μαρτυρίες.
Εκεί βρήκαν μία μάρτυρα, η οποία τους παρέδωσε ένα άδειο μπουκάλι που μύριζε βενζίνη, λέγοντάς τους ότι το βρήκε στο σημείο, ενώ παράλληλα αναγνώρισε το δίκυκλο, το οποίο ταυτοποιήθηκε και με συρραφή από άλλο οπτικό υλικό που εξασφάλισαν οι αστυνομικοί από την περιοχή. Από το στοιχείο αυτό οδηγήθηκαν στους δύο κατηγορούμενους και προχώρησαν στη σύλληψή τους.
«Είχα πιει τσίπουρο, δεν θυμάμαι», είπε ο 27χρονος που συνελήφθη στην Πάτρα
Ο 27χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες και επικαλείται κενά μνήμης λέγοντας ότι είχε πιει τσίπουρο, αλλά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο, καθώς η σύλληψη έγινε μέσα στα όρια του αυτοφώρου. Και οι δύο δεν έχουν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές για οποιοδήποτε αδίκημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υλικό ακροδεξιάς οργάνωσης και οπαδικά αυτοκόλλητα στα σπίτια
Τι αναφέρει η ελληνική αστυνομία
Το περιστατικό έγινε στη λεωφόρο Μεσογείων - Συνελήφθη ο 65χρονος οδηγός
Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας στρατιωτικός
Για αυτοχειρία κάνουν λόγο τα πρώτα στοιχεία
Τη σύλληψη του εργολάβου ζήτησε ο εισαγγελέας μετά τον θάνατο του εργαζόμενου
Το αρχικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί έχει φτάσει πλέον τις 850.000 ευρώ
«Μέχρι την Κυριακή περιμένουμε τα πορίσματα»
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε Πικέρμι και Μενίδι αποκάλυψε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών
Σε κρίσιμη κατάσταση ο δεύτερος τραυματίας
Ο 14χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο
Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προληπτικής συντήρησης στο διυλιστήριο
Συνελήφθη από τις Αρχές που εντόπισαν και ναρκωτικά
Θα επανέλθουν, λένε, αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις
«Ξεσκονίζεται» ακόμα και το δάνειο ύψους 500.000 ευρώ μεταξύ των δύο καλλιτεχνών
Θα ανοιχτεί και η θυρίδα τους στο Κολωνάκι
Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Κορίνθου
Με καλεσμένη την ψυχολόγο & ψυχοθεραπεύτρια Ζηνοβία Βασιλειάδη, μιλάμε για τα όρια, την ασφάλεια, τη ματαίωση και τις αποφάσεις των παιδιών
Εντοπίστηκε με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο πρώην στρατόπεδο Νταλίπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.