Κοινωνια

Xανιά: Δήλωναν influencers και ζητούσαν χρήματα για να μη γράψουν αρνητική κριτική σε κατάλυμα

Πιάστηκαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Οι δύο φερόμενοι influencers προκάλεσαν αναστάτωση στα Χανιά

Τη δράση ατόμων που δήλωναν «influencers» με πολλούς ακόλουθους ερευνούν οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά, μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος. Το ζευγάρι ζήτησε χρήματα από τους ιδιοκτήτες του καταλύματος προκειμένου να μην γράψουν κακή κριτική για τη διαμονή τους.  

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, πρόκειται για έναν 50χρονο από το Κουβείτ και μία 40χρονη από την Τσεχία, οι οποίοι διέμειναν σε τουριστικό κατάλυμα στην Αλμυρίδα Αποκορώνου στα Χανιά. Όταν έφτασε η ώρα να φύγουν, τα δύο άτομα εκβίασαν τους υπεύθυνους του καταλύματος, για να τους δώσει χρήματα. Συγκεκριμένα, απείλησαν πως αν δεν τους δώσουν 700 ευρώ θα δυσφημίσουν το κατάλυμα μέσα από αναρτήσεις τους κάτι που ενδεχομένως να είχε μεγάλο αντίκτυπο, αφού οι ακόλουθοι ήταν αρκετοί, κατά τα λεγόμενά τους.

Οι ιδιοκτήτες, ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έπιασε στα πράσα τους δύο influencers, την ώρα που λάμβαναν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν να δώσουν την ταυτότητά τους και επέδειξαν αντίσταση στους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό στα Χανιά

Συνελήφθησαν χθες (07.08.2025) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων δυο αλλοδαποί (άντρας και γυναίκα) κατηγορούμενοι για εκβίαση, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων στα Χανιά.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες δυο ημεδαποί (ιδιοκτήτης και διαχειρίστρια) οι οποίοι διαθέτουν επιχείρηση τουριστικού ενδιαφέροντος (κατάλυμα) κατήγγειλαν στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων ότι δυο αλλοδαποί οι οποίοι διέμειναν ως πελάτες στο κατάλυμα, κατά την αποχώρηση τους απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ για να μην προβούν σε αρνητικά δυσφημιστικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και οι αλλοδαποί εντοπίσθηκαν κατά το χρόνο που παρελάμβαναν το ανωτέρω χρηματικό ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά το χρόνο της σύλληψης τους αρνήθηκαν να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους, αντιστάθηκαν και κατέγραφαν με ηλεκτρονική συσκευή (κινητό τηλέφωνο) τους αστυνομικούς.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων.