- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανός φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία τουρίστα στην Κρήτη, πριν από 20 χρόνια
Τα λείψανα του 20χρονου τότε Στίβεν Κουκ, βρέθηκαν σε ένα πηγάδι το 2017 στα Μάλια
Βρετανός φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία τουρίστα στην Κρήτη, πριν από 20 χρόνια
Ένας Βρετανός φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία ενός άλλου Βρετανού τουρίστα στα Μάλια της Κρήτης, πριν από 20 χρόνια.
Στις 1 Σεπτεμβρίου 2005, ο Στίβεν Κουκ από το Τσέσαϊρ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς κατά την πρώτη του νύχτα διακοπών στα Μάλια της Κρήτης. Ήταν το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, και παρότι ήταν με φίλους, έφυγε μόνος από μπαρ στο τέλος της βραδιάς. Η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν ενώ ρωτούσε για οδηγίες προς το ξενοδοχείο του, όμως κατευθύνθηκε σε λάθος δρόμο. Οι γονείς του, Νόρμαν και Πατ, προσέφεραν 7.000 ευρώ αμοιβή για πληροφορίες, αλλά επί χρόνια δεν υπήρχε κανένα ίχνος του.
Το 2017, 12 χρόνια μετά την εξαφάνιση, εργάτες εντόπισαν ανθρώπινο σκελετό σε ένα εγκαταλελειμμένο πηγάδι κοντά σε νεκροταφείο στη Μάλια. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης προσωπικά αντικείμενα, όπως κομμάτι υφάσματος, μια ζώνη και μια φωτογραφική μηχανή μιας χρήσης. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι τα λείψανα ανήκαν στον Στίβεν. Παρότι αυτό έδωσε κάποιες απαντήσεις στην οικογένεια, τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατό του παρέμειναν αναπάντητα.
Cops probe bombshell 'confession' in murder of Brit who vanished 20yrs ago https://t.co/c6623ROB7r
— The Sun (@TheSun) August 2, 2025
Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά την εξαφάνιση, η υπόθεση γνωρίζει νέες εξελίξεις, καθώς Ελληνοβρετανοί αστυνομικοί ερευνούν πιθανή ομολογία για τη δολοφονία. Η πρώην σύζυγος ενός 38χρονου Βρετανού φέρεται να έστειλε email στην αστυνομία του Τσέσαϊρ το 2023, ισχυριζόμενη ότι ο πρώην της ομολόγησε, υπό την επήρεια ναρκωτικών, πως σκότωσε έναν μεθυσμένο άντρα σε καβγά στη Μάλια το 2005 και πέταξε το σώμα του σε πηγάδι. Παρουσίασε επίσης ημερολογιακές σημειώσεις και ένα ασημένιο βραχιόλι που –κατά την ίδια– ανήκε στο θύμα, αν και η οικογένεια του Στίβεν δεν το αναγνώρισε.
Ο 38χρονος άνδρας αρνείται κάθε εμπλοκή και ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόταν στην Κρήτη το 2005, αποκαλώντας τους ισχυρισμούς της πρώην του «ψέματα».
Η οικογένεια ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, ενώ ο δικηγόρος τους εκφράζει φόβους ότι η υπόθεση μπορεί να κλείσει τον Σεπτέμβριο αν δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική πρόοδος.
Πηγή: The Sun
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο εντοπισμός έγινε κατά τη διάρκεια επανελέγχου του βυθού στο έργο επέκτασης του 6ου προβλήτα
Η ανήλικη προχώρησε σε καταγγελία
Φέρεται να είχε φωνάξει προς τους συνεργούς της τη φράση «κάψτε τους»
Το κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων - Ξεκληρίστηκε η οικογένειά της
Πώς γίνεται μια πόλη που ο κόσμος λατρεύει να επισκέπτεται να βρίσκεται μόλις στην 88η θέση όταν κρίνεται ως τόπος μόνιμης διαβίωσης;
Έχασαν τη ζωή τους η 28χρονη μητέρα, η αδερφή της 6 μηνών, ενώ μετά από ώρες κατέληξε και ο 35χρονος πατέρας
Σοβαρά τραυματισμένη η ανήλικη κόρη
Ο 35χρονος πατέρας πέθανε λίγη ώρα μετά το τροχαίο δυστύχημα
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ
Ο 52χρονος συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ
Νεκρή είναι και η μητέρα και το βρέφος της οικογένειας - Στο νοσοκομείο ένα ανήλικο παιδί
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Βόλου
Και οι δύο αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη
Στο ΙΧ επέβαινε μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής και μία από την Αυστραλία
Νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο σύζυγός της
Προφυλακίστηκαν σε Ναύπλιο και Μαλανδρίνο οι δύο 42χρονοι
Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δικασίμων για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο
Στο μικροσκόπιο των αρχών φαρμακείο και επιχείρηση
Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση στον Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.