- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης ψυχιατρικής κλινικής και ψυχίατρος καταδικάστηκαν για την αυτοκτονία ασθενούς
Η απόφαση του δικαστηρίου
Θεσσαλονίκη: Η μήνυση από οικείους ασθενούς μετά την αυτοκτονία σε ψυχιατρική κλινική
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εκδίκασε την υπόθεση αυτοκτονίας ασθενούς σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική, προκειμένου να ερευνήσει εάν τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, δια παραλείψεως, πράξη που βάρυνε τον διοικητικό διευθυντή της κλινικής και δύο γιατρούς της.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικαστές έκριναν τελικά ένοχους τον πρώτο κι έναν ψυχίατρο, καταδικάζοντάς τους - αντιστοίχως - σε ποινή φυλάκισης 3 και 2 ετών, με 3ετή αναστολή. Με την ίδια απόφαση, αθωώθηκε ο εφημερεύων γιατρός (παθολόγος) που είχε παραπεμφθεί σε δίκη.
Θεσσαλονίκη: Η μήνυση από οικείους της ασθενούς
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση των οικείων του ασθενούς, που, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο ακροατήριο, ήταν δικαστικός λειτουργός. Το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως είχε χαρακτηριστεί «υψηλού κινδύνου» και ο ασθενής θα έπρεπε να τεθεί σε καθεστώς υψηλής επιτήρησης, καθώς, όπως ανέφερε στην εισήγησή της η εισαγγελέας της έδρας, είχαν προηγηθεί δύο απόπειρες αυτοκτονίες, εκτός κλινικής, σε διάστημα 30 ημερών. Γι΄ αυτό το λόγο συνεστήθη η νοσηλεία του στην ψυχιατρική δομή, όπου όμως τον Ιούλιο του 2020 έβαλε τέλος στη ζωή του με σεντόνι, στο μπάνιο του δωματίου του.
Ανάλογα με τα καθήκοντά των εμπλεκόμενων προσώπων, το κατηγορητήριο τούς απέδιδε ευθύνες για ελλείψεις προσωπικού, ανεπαρκή μέτρα επιτήρησης και εποπτείας των νοσηλευομένων, μη απομάκρυνση αντικειμένων πρόσφορων για τέλεση ανάλογων πράξεων κ.ά.
Ο κατηγορούμενος διοικητικός διευθυντής και ιδιοκτήτης της κλινικής δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, μέσω του οποίου αρνήθηκε την κατηγορία. Την ίδια στάση κράτησε και ο ψυχίατρος (του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου) ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είχε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για τη νοσηλεία του ασθενούς, τονίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν συνεχώς. «Άρχισε σιγά - σιγά να κοινωνικοποιείται, με αιφνιδίασε πλήρως η εξέλιξη αυτή, δεν περίμενα να προβεί εκείνη την ημέρα στην πράξη αυτή», ανέφερε από την πλευρά του ο εφημερεύων γιατρός που αθωώθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τρία παιδιά είχαν μεταφερθεί τρεις φορές σε νοσοκομείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο στόχαστρο εισβολέων δύο σχολικά συγκροτήματα - Αντίδραση Δανιηλίδη για την αστυνόμευση
Ακινητοποιήθηκε από την Τροχαία στο Κορωπί - Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.
Η υπόθεση αφορά δικογραφία που σχηματίστηκε από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Και οι τρεις που ενεπλάκησαν στο τροχαίο, δεν φορούσαν κράνος
Το διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια και η σοβαρή υπόθεση μαστροπείας του 2020
«Δεν είχα τη δύναμη να το θάψω, καθώς φοβόμουν πως θα αποκαλυφθεί η υπόθεση»
Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στα Ιωάννινα
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για σειρά κακουργημάτων
Επτά σχεδόν μήνες μετά τη φονική έκρηξη
Τι κατήγγειλε Γερμανίδα που φέρεται να κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι του
Η ανακοίνωση του Οργανισμού
«Δεν μπορώ να το χωρέσω στο μυαλό μου. Δεν μπορώ να το δεχτώ»
«Καλό ταξίδι κοπέλες μου»
Τι κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο
«Ξέρουμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.