Κοινωνια

Χαλκιδική: 7χρονος που επέβαινε σε φουσκωτή βάρκα παρασύρθηκε στα ανοιχτά

Η προσπάθεια του πατέρα να τον προσεγγίσει και η επέμβαση του Λιμενικού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συναγερμός την Κυριακή στη Χαλκιδική για τη διάσωση του μικρού αγοριού

Ένα 7χρονο αγόρι, που επέβαινε σε φουσκωτή βάρκα, παρασύρθηκε προς την ανοιχτή θάλασσα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής.

Το περιστατικό καταγράφηκε την Κυριακή (29.6). Ο πατέρας του παιδιού προσπάθησε να προσεγγίσει τη φουσκωτή λέμβο κολυμπώντας, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης ενώ για την περιοχή αναχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με ένα Περιπολικό όχημα.

Τελικά, ο ανήλικος και ο πατέρας του εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν, καλά στην υγεία τους, σε απόσταση διακοσίων μέτρων από την ακτή από τους υπαλλήλους μίας παρακείμενης επιχείρησης θαλασσίων μέσων αναψυχής και τον ναυαγοσώστη της περιοχής στη Χαλκιδική

Με τη χρήση ενός θαλάσσιου μοτοποδήλατου (jet ski) και ενός ιδιωτικού σκάφους μεταφέρθηκαν στην ακτή.