Κοινωνια

Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Η εισαγγελέας προτείνει να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο

Το γράμμα του θύματος που διαβάστηκε στη δικαστική αίθουσα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης εκδικάζεται η υπόθεση της Έφης Τσιχλάκη

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τη γυναικοκτονία της Έφης Τσιχλάκη στα Χανιά. Η δίκη για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, όπου η εισαγγελέας, αφού έκανε δεκάδες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, στην πρόταση της ανέφερε ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, νωρίτερα κατέθεσαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Ο καταδικασθείς σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη στην κατάθεση του τόνισε ότι ήταν ένα τραγικό γεγονός για τον ίδιο. Η κατηγορία ότι σκότωσε του κατέστρεψε τη ζωή και ότι η νυν δεύτερη σύζυγος του τον βοήθησε να ξεπεράσει το σοκ. 

Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Όσα ανέφερε στο γράμμα για τον σύζυγό της

Όπως αναφέρει το κρητικό μέσο, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε γράμμα του θύματος που τόνιζε ότι περνούσε άσχημα με τον σύζυγό της. Αυτό το γράμμα το διέψευσε, ως προς την εγκυρότητα του, ο καταδικασθείς σύζυγος. Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αναγνώριση ελαφρυντικού που είχε αναγνωρίσει το Εφετείο στον σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη και καταδικασθέντα με 8 χρόνια φυλάκιση.  Αναίρεση της απόφασης του Εφετείου ζήτησε και ο κατηγορούμενος, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να καταδικαστεί. Η εκδίκαση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού μετά από πολλές αναβολές ξεκίνησε κανονικά σήμερα, τονίζοντας ότι το δικαστήριο θα αποφανθεί μόνο για αυτό το θέμα.

Οι ποινές στον σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη

Πρωτόδικα ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη είχε αθωωθεί. Στο Εφετείο καταδικάσθηκε με 8 χρόνια φυλάκιση αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.