- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Και ο τρίτος φίλος της παρέας είχε βουτήξει στον Άραχθο - Μόλις είδα ότι θα φύγω κι εγώ κατάφερα και κρατήθηκα από την βάρκα
Ο 15χρονος περιγράφει όσα έγιναν στον ποταμό
Άραχθος: Και ο τρίτος φίλος της παρέας είχε βουτήξει στον ποταμό - Ο 15χρονος περιγράφει όσα έγιναν στον ποταμό
Μερικά κεράκια και λουλούδια στις όχθες του ποταμού, ενός λεπτού σιγή από τους γιατρούς μέσα στο χειρουργείο, και δώρα ζωής από τα δύο αγόρια 12 και 14 ετών που πνίγηκαν στον Άραχθο και που οι γονείς τους πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά τους και να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.
Φίλοι και συμμαθητές αποχαιρετούν τον 14χρονο με βίντεο στα social media. «Πού πας, Σπυράκο μου, και με αφήνεις μόνη;» γράφει σε ανάρτηση της η φίλη του 14χρονου που έχασε την ζωή του με τρόπο ηρωικό στον ποταμό Άραχθο προσπαθώντας μάταια να σώσει τον φίλο του. «Πάλευαν 1μιση λεπτό και εξαντλήθηκε ο Σπύρος που ήξερε να κάνει μπάνιο. Και βυθίστηκε σε μια φάση», είπε φίλος του.
«Ανοίγουν τα φτερά τους, ανοίγουν τα φτερά τους και δίνουν ζωή, δίνουν ζωή σε πολλά παιδάκια οι καρδιές, τελικά δεν έχουν χρώμα», είπε ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης.
Το ήπαρ του 14χρονου μεταμοσχεύτηκε με επιτυχία σε έναν 43χρονο καρκινοπαθή. Οι νεφροί σε έναν 53χρονο συμπολίτη μας στον Λαϊκό νοσοκομείο και σε έναν 32χρονο στην Θεσσαλονίκη που βρισκόταν για χρόνια σε λίστα αναμονής για μόσχευμα. Απόψε θα γίνει το χειρουργείο για την λήψη οργάνων και από τον 12χρονο. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αξιοποιηθεί η καρδιά και οι πνεύμονες και γι’ αυτό δεν αποκλείεται να ταξιδέψουν και γιατροί από την Ιταλία για να συνδράμουν στο έργο.
Ο 14χρονος Σπύρος όμως με την μεταμόσχευση κερατοειδούς που θα γίνει στο ΑΧΕΠΑ θα δώσει την δυνατότητα και σε ένα 13χρονο αγόρι που είχε χάσει την όραση του σε ένα ατύχημα να ξαναδεί.
Συγκλονίζει η περιγραφή του 15χρονου φίλου
Ο τρίτος της παρέας που βρισκόταν στον ποταμό Άραχθο, ένα αγόρι μόλις 15 ετών, είδε μπροστά στα μάτια του να πνίγονται οι φίλοι του και παρά τις ηρωικές προσπάθειες να τους σώσει δεν τα κατάφερε.
Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Live News» είπε: «Βούτηξα κατευθείαν, δεν το σκέφτηκα. Δεν σκέφτηκα αν θα πνιγώ κι εγώ απλά είδα δύο παιδιά να πνίγονται και βούτηξα κατευθείαν. Και μόλις είδα ότι θα «φύγω» κι εγώ κατάφερα και κρατήθηκα από την βάρκα, τελευταία στιγμή».
Ο ίδιος εξηγεί πως το σημείο ήταν πολύ βαθύ. Αρχικά πίστευαν πως ο 12χρονος γνώριζε κολύμπι και αυτός ήταν ο λόγος που βούτηξε μαζί με τον 14χρονο Σπύρο στα νερά του ποταμού.
«Πρότεινε αυτό το πράγμα, να τον πάρει αγκαλιά και να πάνε απέναντι μαζί. Αλλά ο Σπύρος ήξερε ότι ξέρει μπάνιο ο μικρός αλλά στην τελική δεν ήξερε τίποτα. Ούτε να κουνάει τα χέρια του, ούτε τα πόδια του.
Ο 15χρονος ήταν εκείνος που έτρεξε κατευθείαν μέχρι την πλατεία του χωριού για να ζητήσει βοήθεια. Ενώ στο σημείο μαζεύτηκε αρκετός κόσμος κανείς δεν βούτηξε να τα σώσει πέρα από τον Λέων και έναν οδηγό λεωφορείου.
«Εκεί είχαν έρθει ήδη κάποιοι μεγάλοι, 7 άτομα αλλά επειδή δεν τους έβλεπαν – δεν ξέρω γιατί - δεν πήδηξε κανένας μέσα να βρει τα παιδιά. Πήγα στην πλατεία του χωριού, πήγα στον λεωφορατζή του είπα τι έγινε και πήγαμε μαζί να του πω που βυθίστηκαν τα παιδιά. Κι εκείνη την στιγμή μπήκε κατευθείαν μέσα, δεν το σκέφτηκε αυτός και ένας που έχει καταγωγή από Αλβανία. Μπήκαν και έβγαλαν το ένα το παιδί», πρόσθεσε.
Λίγα λεπτά αργότερα εντόπισαν και το δεύτερο παιδί ωστόσο ήταν ήδη αργά.
Τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στο νερό για αρκετή ώρα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών άφησαν την τελευταία τους πνοή. Η κηδεία του Σπύρου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης το απόγευμα της Δευτέρας στην Άρτα.
Πηγή: MEGA
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομολόγησε ο 41χρονος - Οι γείτονες άκουσαν φωνές
Σκοτώθηκε ακαριαία ο 17χρονος, λίγο αργότερα εξέπνευσε ο πατέρας του
Η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα, δίπλα της βρέθηκε μαχαίρι
Οι αρχές εντόπισαν τους δράστες σε περιοχή του Πολυγύρου - Κατασχέθηκαν πάνω από 50 γραμμάρια της ουσίας
Η μηχανή μεγάλου κυβισμού προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κιγκλίδωμα
Εντοπίστηκε από αστυνομικούς να περιφέρεται στις Συκιές
Επίθεση τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας - Ηλικίας από 14 έως 16 ετών οι δράστες
Συναγερμός τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική για φωτιά σε δεύτερο όροφο
Η μικρή εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
Πάνω από 1.151 κατηγορούμενοι για απάτες-μαμούθ άνω των 17 εκατ. ευρώ στις αγροτικές επιδοτήσεις
Παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια - Τι ισχυρίστηκε για τον 67χρονο και τη χρήση ναρκωτικών
Μη σκαλώνεις που μεγαλώνεις
Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής πριν επεκταθεί η πυρκαγιά
Αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία η δικογραφία μετά την κατάληξη του θύματος στο νοσοκομείο
Στα χέρια των Εσωτερικών Υποθέσεων στέλεχος που εντοπίστηκε από τη ΔΙΑΣ με όπλα, μαχαίρια και χιλιάδες ευρώ
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Η κατάσταση ενός εκ των εργαζομένων είναι σοβαρή
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του 38χρονου
Οι τραυματίες διακομίστηκαν αμέσως στο Νοσοκομείου Κορίνθου
Με ψήφους 7-0 το δικαστήριο επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.