Τζάνειο: Μικρές οι πιθανότητες επιβίωσης της 62χρονης - Έχουν πληγεί πέντε ζωτικά όργανα
Τι ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας
Τζάνειο: Μικρές οι πιθανότητες επιβίωσης της 62χρονης - Έχουν πληγεί πέντε ζωτικά όργανα
Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται η 62χρονη γυναίκα στην οποία έγινε από λάθος μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο νοσοκομείο, ενώ δεν τη χρειαζόταν και μάλιστα με λάθος ομάδα αίματος, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε επικοινωνία του με τον διοικητή του Τζανείου ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Αλεξόπουλος ενημερώθηκε ότι η γυναίκα έχει μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πιο συγκεκριμένα, έχουν πληγεί πέντε ζωτικά όργανα, μεταξύ των οποίων, ανάμεσά τους οι πνεύμονες, η καρδιά, ο εγκέφαλος και οι νεφροί.
Η ασθενής είναι αιματολογικά ασταθής και δεν επικοινωνεί με περιβάλλον.
Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε: «Ελπίζουμε εκ μέρους του Δημοσίου θα καταβληθεί κάθε ενέργεια ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε. Η 62χρονη όταν ήρθε στο νοσοκομείο ήταν σε καλή κατάσταση, είχε ένα ελαφρύ αιμορραγικό σύμφωνα με τις πληροφορίες των εντολέων μου, δηλαδή τα παιδιά της ασθενούς, με τους γιατρούς να τους ενημερώνουν ότι δεν χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο παρά μόνο μια θεραπευτική μέθοδος. Συντηρητικά θα αντιμετώπιζαν το θέμα της και μάλιστα το απόγευμα τούς έδιωξαν, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται εδώ, γιατί η ίδια αισθανόταν πολύ καλά», όπως δήλωσε ο δικηγόρος.
«Προσπάθησαν να τους το πάνε με ήπιο τρόπο. Στην αρχή τούς είπαν ότι η κατάσταση της μητέρας τους χειροτέρευσε και σε επόμενο στάδιο τούς είπαν ότι πραγματικά υπήρξε ένα λάθος και μεταγγίστηκε από κάποιον από τους νοσηλευτές. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας για αυτό, καθώς επίσης δεν θα ήθελα να πάμε σε μία κίνηση εναντίον του οποιουδήποτε πριν καθοριστεί το τοπίο και ξέρουμε τι έγινε. Άρα λοιπόν μην προσφεύγουμε ούτε εναντίον του νοσηλευτή ούτε κανενός. Αυτό που επείγει είναι η άμεση αντιμετώπιση της ασθενούς».
Γιαννακός: Μοναδικό και πρωτοφανές περιστατικό, κανένας κίνδυνος για τους ασθενείς
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός ζήτησε συγγνώμη στην ασθενή, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι πρόκειται για «μοναδικό πρωτοφανές περιστατικό».
«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ασθενείς. Εγώ είμαι 30 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στα νοσοκομεία. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Πρόκειται πράγματι για λάθος του βοηθού νοσηλευτή, ο οποίος χορήγησε αίμα σε ασθενή που δεν χρειαζόταν. Το αίμα ήταν για την άλλη ασθενή στον ίδιο θάλαμο. Πράγματι, 3/6 εισήχθη η ασθενής με ελαφρύ εγκεφαλικό στη νευρολογική κλινική, χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί συντηρητικά και μετά τη χορήγηση του αίματος επιβαρύνθηκε η υγεία της, διασωληνώθηκε, μπήκε στη ΜΕΘ, έγινε και χειρουργική επέμβαση. Είναι σε σοβαρή κατάσταση, θέλω αν πιστεύω θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει καλά».
Διαβάστε ακόμη >>> Τι είναι η αιμόλυση που εμφάνισε η 62χρονη λόγω της λάθος μετάγγισης στο Τζάνειο
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός έχει επιδείξει μέριμνα για να ηλεκτροδοτηθεί για πρώτη φορά το σπίτι
Στο νοσοκομείο ο μαθητής μετά το περιστατικό
Οι γονείς του μωρού υποστηρίζουν πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος εξαιτίας της απουσίας της
Ο σωλήνας προπανίου εκτιμάται ότι διαβρωνόταν κάθε χρόνο από την πρώτη στιγμή της υπογειοποίησής του
«Ένα δευτερόλεπτο αρκεί. Μην οδηγείτε σαν να έχετε δεύτερη ζωή»
Τι είναι και πώς μπορεί να μεταδοθεί
Πώς οι αρχές ξεσκέπασαν το φορτίο που έφτασε από τη Γερμανία
Πάνω από τα 6 μέτρα το νερό στα Λάβαρα, «βυθισμένες» οι πινακίδες
«Τρεις με είχαν ακινητοποιήσει πιάνοντάς με από τον λαιμό και ένας τέταρτος με έβγαλε φωτογραφία» κατέθεσε ο κ. Μπουραντώνης
Μια υπόθεση που συνδύασε έρωτα, προδοσία, βία και μια μακρά πορεία απονομής δικαιοσύνης
Περιέγραψαν τις σφοδρές επιθέσεις από τους οπαδούς το μοραίο βράδυ
Το όχημα που οδηγούσε έπεσε σε δέντρο
Η ανακοίνωση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη
«Οι διαδικασίες για όλους εμάς του συγγενείς έγιναν εξπρές» σημειώνει
Η πρώτη επίσκεψη στην ΠΠΙ Σκύρου και ο θάνατός του στον Ευαγγελισμό
Ήδη περισσότερα από 100.000 στρέμματα έχουν καλυφθεί από νερό
Τι καταγγέλλει η οικογένειά του
Συνελήφθηκαν τέσσερα άτομα
Οι αστυνομικές αρχές απομακρύνουν πολίτες και εργαζόμενους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.