- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ειρήνη Μουρτζούκου: Μπαίνει στο «κάδρο» για δολοφονία και των τεσσάρων μωρών που πρόσεχε
Τα ευρήματα νευρολόγου
Ειρήνη Μουρτζούκου: Στο «κάδρο» για τη δολοφονία και των τεσσάρων παιδιών που πρόσεχε και πέθαναν – Τα ευρήματα νευρολόγου
Τα συμπεράσματα του πνευμονολόγου, που κλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. να εξετάσει τους θανάτους των παιδιών που έφυγαν από τη ζωή ενώ τα πρόσεχε η Ειρήνη Μουρτζούκου έρχονται στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν μέσω του LiveNews, ο νευρολόγος και στα τέσσερα παιδιά που πέθαναν στα χέρια της Ειρήνης Μουρτζούκου, εντόπισε στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιος μπορεί να τους έκλεισε την αναπνοή.
Για την αδερφή της Ειρήνης Μουρτζούκου που πέθανε το 2014 ο νευρολόγος λέει ότι η ήπια λοίμωξη του αναπνευστικού που είχε το παιδί, δεν ήταν αυτή που το σκότωσε.
Για το βρέφος της κουμπαρας της που πέθανε το 2021, ο νευρολόγος αποδίδει το θάνατό του σε πιθανό υποξικό ή αφυκτικό μηχανισμό αγνώστου αιτιολογίας.
Για την 19 ημερών κόρη της Ειρήνης Μουρτζούκου που πέθανε το 2022 ο νευρολόγος λέει ότι ο θάνατος δεν οφείλεται πιθανόν σε παθολογικά αίτια και κατέγραψε ευρήματα που παραπέμπουν σε υποξία ή μηχανισμό στρες.
Τέλος για την κόρη της Ειρήνης Μουρτζούκου που έφυγε από τη ζωή όταν ήταν μόλις 2 μηνών το 2023, ο νευρολόγος λέει ότι τα επεισόδια που παρουσίασε το μωράκι δεν ήταν επιληπτικής αιτιολογίας. Πιθανόν τα αίτια του θανάτου δεν είναι παθολογικά.
Θάνατοι παιδιών στην Αμαλιάδα: Εργαστήριο εξωτερικού «μίλησε» για το γονιδίωμα των παιδιών
Το αποτέλεσμα του διευρυμένου γονιδιακού ελέγχου που είχε ζητήσει η Εισαγγελία για δύο παιδιά: το πρώτο παιδί της Ειρήνης Μουρτζούκου, ένα αβάπτιστο κοριτσάκι 19 ημερών και ένα αβάπτιστο κοριτσάκι 6 μηνών, παιδί φίλης της, της Κατερίνας. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ειδικοί είναι ότι «δεν εντοπίστηκε κανένα γενετικό αίτιο που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο σε καμία από τις δύο περιπτώσεις». Ο διευρυμένος γενετικός έλεγχος αποκλείει ρητά κάθε ενδεχόμενο κληρονομικής ή γονιδιακής αιτίας για τον θάνατό τους.
Παράλληλα, οι επιστήμονες της ΕΛ.ΑΣ., που ανέλαβαν την επανεξέταση των πορισμάτων για τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά, δεν εντοπίζουν παθολογικά αίτια. Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, στο πόρισμα που έχει ήδη παραδοθεί στις Αρχές, απορρίπτει τη διάμεση πνευμονίτιδα ως αιτία θανάτου και επισημαίνει την υποξία ως κοινό εύρημα σε όλα τα περιστατικά. Το ίδιο καταγράφει και ο παιδονευρολόγος της ΕΛ.ΑΣ. στα δύο πορίσματά του – για τη Ζωή-Ηλιάνα και για τα υπόλοιπα παιδιά, μαζί με το κοριτσάκι που διασώθηκε την τελευταία στιγμή στην Πάτρα.
Αναμένονται οι τελικές εκθέσεις των ιστοπαθολόγων της επιτροπής επιστημόνων της ΕΛ.ΑΣ. που θα έχουν κατατεθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 65χρονος Ιταλός που βρίσκεται προφυλακισμένος, εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του
Τα οστά έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν από ιατροδικαστή
Τα περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί και θα εξετάσει ειδικός ανθρωπολόγος
«Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την πλήρη διαλεύκανση και τη δικαιοσύνη που της αξίζει»
Τον αναζητούσαν επί μέρες
Τι αναφέρει το βούλευμα
Συνελήφθη - μεταξύ άλλων - ο πατέρας αι ο παππούς του
Η ανάρτηση του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων
Πώς προσέγγισαν τη γυναίκα οι απατεώνες
Η οικογένεια του πρώην υπουργού είναι πεπεισμένη πως ο Σήφης Βαλυράκης ήταν θύμα μίας αποτρόπαιας εγκληματικής ενέργειας
Αμφισβητούν τα δεδομένα του ιατροδικαστή
Ήταν συνεπιβάτιδα στο όχημα που οδηγούσε άλλη ανήλικη
Οδηγούσε το πατίνι με μία φίλη της
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος τον εντόπισε από τις κάμερες ασφαλείας
Στο στόχαστρο των Αρχών ο συνοδός της ανήλικης - Εξετάζεται η εμπλοκή και δεύτερου ατόμου
Τι συνέβη στα τελευταία λεπτά της πτήσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.