- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αχαΐα: Διευθύντρια σχολείου βάζει μαθητές να ζητούν γονατιστοί συγγνώμη
Απίστευτες καταγγελίες από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
Η διευθύντρια υποχρεώνει τα παιδιά να γράψουν 20 φορές τη φράση «Τον κουτό και τον χωριάτη ξένη έννοια τον τρώει», ενώ τους βάζει να γονατίζουν και να ζητούν συγγνώμη
Γονείς και κηδεμόνες προχώρησαν σε απίστευτες καταγγελίες για τη συμπεριφορά διευθύντριας Γυμνασίου, σε σχολείο λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η διευθύντρια επιβάλλει υποτιμητικές και ιδιαίτερα σκληρές τιμωρίες για μαθητές και μαθήτριες που προβαίνουν σε «παράπτωμα». Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», υποχρεώνει τα παιδιά να γράψουν 20 φορές τη φράση «Τον κουτό και τον χωριάτη ξένη έννοια τον τρώει», ενώ τους βάζει να γονατίζουν και να ζητούν συγγνώμη.
«Από την πλευρά μας έχουμε πράξει όλα όσα προβλέπονται ξεκινώντας από συστάσεις και ακολούθως σε κλήσεις για εξηγήσεις. Όλο το υλικό που συγκεντρώσαμε το παραπέμψαμε για περαιτέρω διερεύνηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Εκπαίδευσης όσο και στο υπουργείο Παιδείας απ’ όπου περιμένουμε τις σχετικές ενέργειες» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή.
Ο φάκελος εστάλη στο υπουργείο Παιδείας πριν τις γιορτές του Πάσχα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση.
Σχολικοί παράγοντες και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σημειώνουν στις αναφορές τους ότι παρά τις προσπάθειες προσέγγισης της διευθύντριας για να αλλάξει τη συμπεριφορά της, η ίδια φέρεται να συνεχίζει τα «παιδαγωγικά ατοπήματα, αυθαιρεσίες και διοικητικές παρατυπίες».
Στην καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων ότι: «Η κ… κάνει καθημερινά ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές. Γράφει προσβλητικά σημειώματα σε παιδιά αποκαλώντας τα “χωριάτες”, τους μειώνει και τους κάνει να νιώθουν άβολα. Βάζει τιμωρία στα παιδιά να γράψουν 20 φορές το κείμενο: “Τον κουτό και τον χωριάτη ξένη έννοια τον τρώει”. Ζητά από τους γονείς να υπογράψουν χαρτί “πώς δεν έχουν πρόβλημα με τη διευθύντρια και ότι είναι εξαιρετική εκπαιδευτικός”».
Ενδεικτικά είναι επίσης και τα όσα έχουν καταγράψει στις αναφορές τους εκπαιδευτικοί παράγοντες. Σε απόσπασμα της αναφοράς σχολικών παραγόντων οι οποίοι πήγαν για να ελέγξουν την αλήθεια ή μη των καταγγελιών, σημειώνεται «…απευθυνθήκαμε στη διευθύντρια του σχολείου κ…προκειμένου να μας ενημερώσει σχετικά. Η ίδια μας ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια του μαθήματος χημείας (διδάσκουσα η κ…) ένας μαθητής διέκοψε το μάθημα και ρώτησε την καθηγήτρια τι ύψος έχει. Όταν η καθηγήτρια ενημέρωσε τη διευθύντρια για το περιστατικό, εκείνη ζήτησε από τον μαθητή να γονατίσει μπροστά στην καθηγήτρια και να ζητήσει συγγνώμη… Όταν επισημάναμε στη διευθύντρια ότι το “γονάτισμα” των μαθητών / τριών δεν συνιστά παιδαγωγικό μέτρο, αντέδρασε έντονα λέγοντας τα εξής: “Δεν γονατίζουμε στα Άγια των Αγίων;”, “το γονάτισμα όχι μόνο θα το εφαρμόσω, αλλά και θα καθαρίζω και ένα κρεμμύδι ταυτόχρονα, ώστε να βλέπω και δάκρυα”. Διαπιστώσαμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω παρέμβασή μας στο ζήτημα αυτό με δεδομένη την εκρηκτική και προσβλητική απέναντί μας αντίδραση της διευθύντριας δεν είχε κανέναν νόημα».
Στην ίδια αναφορά περιγράφονται και «εκδικητικές συμπεριφορές» εις βάρος εκπαιδευτικών που δεν υπάκουσαν στις αυθαιρεσίες της. Η αναφορά καταλήγει με την επισήμανση: «Όσα προσπαθήσαμε να επισημάνουμε στην κ… για τον ρόλο της διευθύντριας ενός σχολείου, θεωρούμε ότι δεν έγιναν κατανοητά, ούτε αποδεκτά. Μας ξεπροβόδισε λέγοντας με ένταση “θα πάνε όλοι με τα νερά μου, όπως έκανα κι εγώ τόσα χρόνια με τους διευθυντές μου».
Απομένουν πλέον οι ενέργειες της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Εκπαίδευσης και κυρίως της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που έχει ενημερωθεί σχετικά, αλλά δεν έχει παρέμβει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα Τέμπη και την «κουκκίδα» του τρένου μέχρι το πρόστιμο των 150 ευρώ στα Εξάρχεια — τι δείχνει η κινητικότητα για το πώς λειτουργεί τελικά το κράτος
Αφέθηκε με περιοριστικό όρο θεραπείας - Αρνήθηκε τον δόλο στην απολογία του
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα
Αντιμετωπίζει κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας - Τη χτυπούσε με σιδερένιες ράβδους
Μια υπόθεση που ανέδειξε τα κενά προστασίας μετά τον χωρισμό και άνοιξε ξανά τη συζήτηση για τη θωράκιση των θυμάτων κακοποιητικών σχέσεων
Μη συνεργάσιμος και αρκετά σκληρός ο 36χρονος - Αρνείται κάθε κατηγορία
Οι δράστες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο
Σε μία εποχή όπου τα θεμελιώδη δικαιώματα θεωρούνται αυτονόητα, οι σεξεργάτες συνεχίζουν να αγωνίζονται με στόχο τη θεσμική προστασία, την ισότιμη μεταχείριση και την κοινωνική αποδοχή
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος του Αλίμου στο ρεύμα προς Αθήνα
Κοινωνικές συμβάσεις: Γιατί μεγαλώνοντας αρχίζουμε να ντυνόμαστε στα μαύρα;
Εξετάζεται εάν συνέλλεγε πληροφορίες για λογαριασμό του Ιράν
Ο 38χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του
«Οι αρχές δεν έχουν πειστεί ότι πρόκειται για ατύχημα» λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
«Τη χτυπούσε με κλωτσιές, σίδερα και ξύλα»
Βρισκόταν στο σπίτι μαζί με φίλους της - Συνελήφθη η μητέρα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.