- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη: Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ αφαιρεί την αναφορά σε πυρόσφαιρα από το πόρισμα
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΑΣΑΑΑΜ
Τέμπη: Αποφασίστηκε η άμεση διόρθωση του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ με την απαλοιφή του κεφαλαίου για την πυρόσφαιρα - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΑΣΑΑΑΜ
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του οργανισμού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην πυρόσφαιρα που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση της εμπορικής με την επιβατική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.
Το συμβούλιο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ συγκροτήθηκε το πρωί της Δευτέρας και αποφασίστηκε να «γίνει άμεση διόρθωση του πορίσματος με την απαλοιφή του κεφαλαίου με την πιθανολόγηση για τις αιτίες της πυρόσφαιρας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ένα μέλος του συμβουλίου φέρεται να πρότεινε μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση, λέγοντας πως δεν είναι ακόμη δόκιμο να διαγραφεί ολόκληρο το κεφάλαιο, καθώς εκκρεμεί επίσημη απάντηση από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, προκρίνοντας την επιλογή διορθώσεων όσον αφορά τη συμμετοχή της Πίζας.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΑΣΑΑΑΜ
Η 26η/2025 συνεδρίαση του Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ) που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθ. πρωτ.275597/18 – 9 – 2023 (τ. ΥΟΔΔ 988 / 23) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιήθηκε την 7/4/2025 ημέρα Δευτέρα , και ώρα 09:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ. στα γραφεία του Οργανισμού (Βυτίνης 14-18, Νέα Φιλαδέλφεια) μετά από πρόσκληση του Αν. Προέδρου της και Προέδρου του σιδηροδρομικού τομέα με θέματα ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα:
Οι θεματικές ενότητες, οι συζητήσεις και οι αποφάσεις με την παραπάνω σύνθεση έχουν, όπως αναφέρεται στη συνέχεια.
Ενημέρωση για απόσυρση πανεπιστημίoυ Πίζας και δηλώσεις ερευνητή Πανεπιστημίου Γάνδης κου Μαραγκού.
Το συμβούλιο ενημερώθηκε εκτενώς από τον αναπληρωτή πρόεδρο και πρόεδρο του σιδηροδρομικού τομέα για τα εκκρεμή σιδηροδρομικά ζητήματα και την απόσυρση τoυ πανεπιστημίου Pisa από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αναφορικά με την πυρόσφαιρα και τις δηλώσεις του ερευνητή Πανεπιστημίου Γάνδης κου Μαραγκού.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος ενημέρωσε ότι το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και εισηγήθηκε να προχωρήσει οπωσδήποτε μετά από αυτήν την εξέλιξη και την στην ουσία ακύρωση της επίκλησης του πανεπιστημίου της Πιζα από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αλλά και τις δηλώσεις του ερευνητή κου Μαραγκού, όπως αυτές αποτυπώθηκαν σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, παρά το ότι δεν υπήρξε επίσημη τέτοια ενημέρωση από το πανεπιστήμιο της Γάνδης, η άμεση και επείγουσα ισχυροποίηση και επιβεβαίωση του ανοικτού σημείου του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αναφορικά με τα αίτια της πυρόσφαιρας με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η εξήγηση που θα δοθεί να είναι επιστημονικά ορθή και αν είναι δυνατόν μη αμφισβητήσιμη.
Πλέον όμως αυτού ο κος Παπαδημητρίου υπενθύμισε ότι με το πρακτικό της 26ης Φεβρουαρίου 2025 το συμβούλιο μετά από ομόφωνη απόφαση του είχε επιμόνως ζητήσει από τον κύριο Accou την μη συμπερίληψη του κεφαλαίου με το οποίο γίνεται πιθανολόγηση για τα αίτια της πυρόσφαιρας χωρίς να υπάρχει πιστοποίηση αυτών από ανώτατο επιστημονικό ίδρυμα. Ο κος Αccou αρνήθηκε το αίτημα αυτό και αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς να αναβάλει την σχετική απόφαση.
Κατά τον πρόεδρο του σιδηροδρομικού τομέα το συμβούλιο έχει το καθήκον να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν και με τον πιο πρόσφορο τρόπο στην πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του πορίσματος της Επιτροπής Διερεύνησης των Τεμπών αναφορικά με τα αίτια της πυρόσφαιρας σε κορυφαία και εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακά ή συναφή ιδρύματα της Ελλάδος ή της αλλοδαπής.
Ως τότε όμως το Συμβούλιο αποφάσισε:
Το μέλος του Συμβουλίου κος Πέτρος Ευγενικός δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη δόκιμο ελλείψει επίσημης επικοινωνίας με το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, να απαλειφθεί συνολικά η ενότητα αναφορικά με τα αίτια της πυρόσφαιρας, αλλά να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, αναφορικά με την ακριβή εμπλοκή του Πανεπιστημίου της Πίζα.
Το συμβούλιο ομόφωνα συμφώνησε με τις προτάσεις του Προέδρου του σιδηροδρομικού Τομέα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το πόρισμα των ψυχιάτρων για την 25χρονη
Στην Πάτρα επέστρεψε ο πατέρας της 16χρονης
Ο 17χρονος διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό με τραύμα στον αριστερό μηρό
Τι λέει οδηγός που ενεπλάκη στο τροχαίο
Με αφορμή τη νέα, αφοπλιστική σειρά του Netflix: Πότε ζούμε για τελευταία φορά την καθημερινότητά μας;
Ναι, υπάρχει ακόμη εσωτερικευμένος μισογυνισμός, αλλά υπάρχει και μετατόπιση
Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι μετέφεραν 58 αλλοδαπούς με ταχύπλοο - Ανάμεσά τους 23 ανήλικους
Πώς η ρητορική της “διαβούλευσης” μετατρέπει ένα κεκτημένο δικαίωμα σε διαπραγματεύσιμο ζήτημα.
17χρονος μαθητής τραυματίστηκε στον μηρό έξω από λύκειο - Νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι-μέλη και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση
Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές
Η Βεσέλκα Αρνταούντοβα έχει ύψος 1,78 μ., βάρος 60 κιλά, κόκκινα μαλλιά και καστανά μάτια
Ο Αμανουλλάχ Αχμαντζάι έχει ύψος 1.65 μ., έχει βάρος περίπου 55 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια
Από τα Τέμπη και την «κουκκίδα» του τρένου μέχρι το πρόστιμο των 150 ευρώ στα Εξάρχεια — τι δείχνει η κινητικότητα για το πώς λειτουργεί τελικά το κράτος
Αφέθηκε με περιοριστικό όρο θεραπείας - Αρνήθηκε τον δόλο στην απολογία του
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα
Αντιμετωπίζει κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας - Τη χτυπούσε με σιδερένιες ράβδους
Μια υπόθεση που ανέδειξε τα κενά προστασίας μετά τον χωρισμό και άνοιξε ξανά τη συζήτηση για τη θωράκιση των θυμάτων κακοποιητικών σχέσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.