- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολεοδομία Ρόδου: Στο πατρικό της έκρυβε τα χρήματα η προϊσταμένη
Η κατηγορούμενη, φέρεται να είχε βασικό ρόλο στην έκδοση αδειών δόμησης
Πολεοδομία Ρόδου: Στο πατρικό της έκρυβε τα χρήματα η προϊσταμένη - Η κατηγορούμενη, φέρεται να είχε βασικό ρόλο στην έκδοση αδειών δόμησης
«Ζαλίζουν» τα υπέρογκα ποσά που βρέθηκαν στην κατοχή των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση της συμμορίας της Πολεοδομίας Ρόδου, καθώς τα 617.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους, μαζί με τις χρυσές λίρες, τα κοσμήματα και τις πανάκριβες τσάντες είναι μόνο ένα μικρό μέρος των κερδών. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν προκύψει ευρήματα που οδηγούν τις αρχές στο εξωτερικό, όπου φαίνεται πως κάποιοι εκ των συλληφθέντων, μετέφεραν ενδεχομένως χρήματα.
Προϊσταμένη τμήματος έχει καταγραφεί από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρεται σε αγορά ακινήτου στην Αθήνα και στην κατασκευή βίλας. Όπως αποκαλύπτεται, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έπαιρνε, το έκρυβε στο πατρικό της.
Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εκτός από το σπίτι της, έκρυβε τα χρήματα που αποκτούσε παράνομα και στο πατρικό της η Προϊσταμένη τμήματος της Πολεοδομίας Ρόδου, όπου οι αρχές αποκάλυψαν κύκλωμα χρηματισμού και εκβιασμών από υπαλλήλους και ιδιώτες.
Η κατηγορούμενη, φέρεται να είχε βασικό ρόλο στην έκδοση αδειών δόμησης, χρησιμοποιώντας στοιχεία από ανενεργές άδειες, τις οποίες υπέγραφαν μηχανικοί ή υπάλληλοι της Πολεοδομίας, που όμως είχαν συνταξιοδοτηθεί. Η αμοιβή των εμπλεκομένων για την εξυπηρέτηση αυτή κυμαινόταν από 20.000 ως 50.000 ευρώ. Σε άλλη συνομιλία που κατέγραψαν οι αρχές, η ίδια Προϊσταμένη αναφέρεται σε διένεξη που είχε με συνάδελφό της σε άλλο τμήμα της Πολεοδομίας, τον οποίο κατηγορεί ότι ενεργούσε αυτόνομα.
Οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποιες από τις χιλιάδες συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί ανάμεσα σε μέλη της συμμορίας. Ξεκαθαρίζουν πως εργασίες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν ποτέ, εάν δεν πληρωθούν, ενώ είναι ξεκάθαρο πως νιώθουν ότι δεν τους ακουμπάει κανείς. Επίσης, δεν λείπουν και οι εσωτερικές κόντρες και διενέξεις:
«Α: Πλακωθήκαμε με τον Γ… Θέλει να σβήσει ένα πρόστιμο 4 εκατομμύρια ευρώ χωρίς λόγο ρε φίλε. Του λέω συγγνώμη τα παιδιά σου δεν τα λυπάσαι; Κάτι να γίνει, μια στραβή, είσαι με τα καλά σου;
Β: Ναι.
Α: Με έχει τσαντίσει πολύ, επειδή ο Γ.. είναι προϊστάμενος κι άμα μυρίσει ψωμί δεν το αφήνει, για αυτό σου λέω να δω τι είναι. Αυτός συνήθως χρεώνεται επάνω του αυτά που μυρίζεται».
Σε άλλη συνομιλία οι κατηγορούμενοι ξεκαθαρίζουν πως εάν ο πελάτης δεν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμία εργασία:
«ΑΡΧΗΓΟΣ: Για τον Μ.. με 20 χιλιάρικα είναι καλά; Να του σώσω τα πάντα και να χτίσει και όροφο;
Β: Ναι, μια χαρά είναι.
ΑΡΧΗΓΟΣ: Ωραία, θα μου τον στείλεις αύριο το πρωί να συζητήσω μαζί του…
Β: Εντάξει, εσύ κανόνισε ό,τι νομίζεις.
ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα το κανονίσω θα πληρώσουμε αυτά τα λεφτά και θα του ρίξει και τον όροφο.
Β: Θα του ακυρώσει και το πρόστιμο;
ΑΡΧΗΓΟΣ: Όλα, τα πάντα, τι με έχεις εμένα.. Του είπα όμως ότι θέλω τόσα λεφτά, μια προκαταβολή, κάτι λεφτά που κανόνισα να τον καθαρίσω. Εδώ και ένα μήνα με κοιτούσαν στα μάτια όταν πήγαινα στην πολεοδομία μήπως τα πήρα και δεν τους τα δίνω. Ξέρεις πως είναι αυτές οι καταστάσεις».
Αρχηγός της συμμορίας εμφανίζεται να είναι ο ένας εκ των δύο ιδιωτών-μηχανικών. Είναι ο άνθρωπος που εάν δεν δώσει το «ΟΚ», καμία εργασία στη Ρόδο δεν προχωρά. Στο σπίτι του οι αστυνομικοί εντόπισαν εμπιστευτικούς φακέλους της Πολεοδομίας Ρόδου, σφραγίδες κρατικής υπηρεσίας και έγγραφα της υπηρεσίας που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στα χέρια του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Φέρεται να τοποθέτησε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μέσα σε αποθηκευτικό χώρο
Μαζί της συνελήφθη και ο πατέρας της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Πώς έγινε το περιστατικό
«Οι περισσότερες φθορές αφορούν αποκολλήσεις στους αρμούς μεταξύ των κτιρίων και τριχοειδείς ρωγμές»
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
Ο τέταρτος κατηγορούμενος μετήχθη από την Αντιτρομοκρατική στην ανακρίτρια και θα απολογηθεί τη Δευτέρα
«Ήταν αφόρητη η συμπεριφορά του»
Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Ποια φέρεται να είναι η εμπλοκή του στην υπόθεση
Ο Γιάννης Γκόλιας μιλά στην ATHENS VOICE για το Ίδρυμα Ευγενίδου, τις δεξιότητες, την τεχνητή νοημοσύνη, το CERN και το μέλλον της εργασίας
Ο 52χρονος συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ
Λίγο μετά τις 14:00 οι εργαζόμενοι βρισκόντουσαν ακόμη στις θέσεις τους εντός της τράπεζας
Ο εντοπισμός έγινε κατά τη διάρκεια επανελέγχου του βυθού στο έργο επέκτασης του 6ου προβλήτα
Η ανήλικη προχώρησε σε καταγγελία
Φέρεται να είχε φωνάξει προς τους συνεργούς της τη φράση «κάψτε τους»
Το κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων - Ξεκληρίστηκε η οικογένειά της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.