- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εθνική Πινακοθήκη: Η έκθεση που έγινε στόχος του βουλευτή της Νίκης, Νικόλαου Παπαδόπουλου
Ο βουλευτής προχώρησε σε καταστροφές και προσήχθη στη ΓΑΔΑ
Εθνική Πινακοθήκη: Η έκθεση που έγινε στόχος του βουλευτή της Νίκης, Νικόλαου Παπαδόπουλου - Ο βουλευτής προχώρησε σε καταστροφές και προσήχθη στη ΓΑΔΑ
Βλάσφημα για τη θρησκεία χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νίκης, Νικόλαος Παπαδόπουλος, τα εκθέματα της έκθεσης «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου - Ενδιάμεσος Χώρος», προχωρώντας σε ζημιές προθηκών εντός της Εθνικής Πινακοθήκης το πρωί της Δευτέρας (10.3).
Ο βουλευτής της Νίκης, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, όντας σε κατάσταση αμόκ άρχισε να καταστρέφει τα προστατευτικά τζάμια από διάφορα εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη φωνάζοντας πως «είναι βλασφημία να υπάρχουν αυτά τα πράγματα εδώ». Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά ώσπου οι υπάλληλοι ασφαλείας να καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τον βουλευτή ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η ΕΛ.ΑΣ.
Εθνική Πινακοθήκη: Η έκθεση που έγινε στόχος του βουλευτή της Νίκης
Η έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος» εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο στην Εθνική Πινακοθήκη. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Εθνικής Πινακοθήκης, πρόκειται για ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική Τέχνη
«Η επιδραστικότητα της ανατρεπτικής θέασης του κόσμου από τον Goya αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτική στο χρόνο. Κάνει εμφανή την παρουσία της στην απελευθερωτική έκρηξη των σουρεαλιστικών οραμάτων και της ποιητικής γλώσσας του μοντερνισμού, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να μας προσφέρει μια πολύτιμη δεξαμενή πρωτότυπων εικαστικών ερμηνειών για τη σχέση μας με τον κόσμο και τα όντα που τον συναποτελούν. Τα χαρακτικά του διακρίνονται για την αληθοφάνεια του τερατώδους, την πειστικότητα του παράλογου και την έλξη του αποτρόπαιου. Αξιοποιώντας τη θεατρικότητα της καρναβαλικής παράδοσης και της Commedia dell’ Arte, ο Goya συνθέτει ένα καινοφανές σύμπαν στο οποίο κυριαρχεί η αμφισημία και η υβριδικότητα, η διαρκής αιώρηση ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο, αίσθηση που οφείλεται στην αριστοτεχνική συναρμογή δημοφιλών, καθημερινών θεμάτων με παράταιρες, απειλητικές, αποκρουστικές ή και δυσερμήνευτες μορφές οι οποίες παραδόξως μας έλκουν αντί να μας απωθούν, ίσως διότι σ’ αυτές αναγνωρίζουμε διαισθητικά κάτι βαθιά δικό μας.
Με κινητήριο μοχλό τις σειρές των χαρακτικών έργων του Goya στην Εθνική Πινακοθήκη και συνεπείς στην πρόθεση να ανανεώσουμε τα εργαλεία ανάγνωσης των ιστορικών συλλογών με το πρόγραμμα δράσεων του Ενδιάμεσου Χώρου, παρουσιάζουμε παράλληλα με την έκθεση των 80 χαρακτικών της σειράς Los Caprichos, ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική τέχνη με τίτλο Η Σαγήνη του Αλλόκοτου. Στην ομαδική έκθεση περιλαμβάνονται έργα δέκα καλλιτεχνών που από διαφορετικές αφετηρίες εναγκαλίζονται και εικονίζουν το αλλόκοτο, το υβριδικό, και το γκροτέσκο», αναφέρει η Εθνική Πινακοθήκη.
👹Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική Τέχνη 📌Ενδιάμεσος Χώρος // Κεντρικό Κτήριο...
Posted by Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου / National Gallery on Saturday, January 18, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο γείτονες όπως διαπιστώθηκε στο δικαστήριο είχαν προηγούμενες προστριβές μεταξύ τους
Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Η κούραση που δεν συζητιέται στο LinkedIn και δεν φαίνεται σε κανένα CV
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 10 πυροσβέστες και 4 οχήματα
Κάθε εμπειρία μπορεί να μεταφραστεί και να γίνει σκαλοπάτι για να επιτύχεις τις επιθυμητές αλλαγές. Δεν ξεκινάς από το μηδέν, απλώς συνεχίζεις τη διαδρομή με νέο «όχημα».
Μας σοκάρει ή όχι η απίστευτη ευκολία της αποκάλυψης;
Σταθερή η κατάστασή της
Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες μέχρι στιγμής
Είχε αναλάβει τον ρόλο της οδηγού
Κόπηκε από τη λίστα των αγροτών που θα πάνε στη συνάντηση
Πού την έδειξαν οι κάμερες
Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά στο κέντρο της Αθήνας
H συλλυπητήρια ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου
Τι υποστήριξε από την πλευρά του ο άνδρας
Τι κατέθεσε ο ερασιτέχνης ψαράς και κάτοικος Ερέτριας
Οι νέες υπηρεσίες θα στελεχωθούν από διεπιστημονικές ομάδες προσωπικού με συνολικά 98 εργαζόμενους
«Τα παιδιά δεν είναι παράπλευρες απώλειες»: Η ομιλία της Τζέσικα Ντανάι για τη δολοφονία της μητέρας της
Η επιχείρηση έγινε ύστερα από επαφές που είχε με διαπραγματευτές και την ΕΜΑΚ
Μιλώντας ανοιχτά για σώμα, ηλικία και επιθυμία, με αφορμή το βιβλίο «Στα τέσσερα» της Miranda July
Τι ισχυρίζεται για το βράδυ της διπλής δολοφονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.