- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Εθνική Πινακοθήκη: Η έκθεση που έγινε στόχος του βουλευτή της Νίκης, Νικόλαου Παπαδόπουλου
Ο βουλευτής προχώρησε σε καταστροφές και προσήχθη στη ΓΑΔΑ
Εθνική Πινακοθήκη: Η έκθεση που έγινε στόχος του βουλευτή της Νίκης, Νικόλαου Παπαδόπουλου - Ο βουλευτής προχώρησε σε καταστροφές και προσήχθη στη ΓΑΔΑ
Βλάσφημα για τη θρησκεία χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νίκης, Νικόλαος Παπαδόπουλος, τα εκθέματα της έκθεσης «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου - Ενδιάμεσος Χώρος», προχωρώντας σε ζημιές προθηκών εντός της Εθνικής Πινακοθήκης το πρωί της Δευτέρας (10.3).
Ο βουλευτής της Νίκης, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, όντας σε κατάσταση αμόκ άρχισε να καταστρέφει τα προστατευτικά τζάμια από διάφορα εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη φωνάζοντας πως «είναι βλασφημία να υπάρχουν αυτά τα πράγματα εδώ». Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά ώσπου οι υπάλληλοι ασφαλείας να καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τον βουλευτή ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η ΕΛ.ΑΣ.
Εθνική Πινακοθήκη: Η έκθεση που έγινε στόχος του βουλευτή της Νίκης
Η έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος» εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο στην Εθνική Πινακοθήκη. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Εθνικής Πινακοθήκης, πρόκειται για ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική Τέχνη
«Η επιδραστικότητα της ανατρεπτικής θέασης του κόσμου από τον Goya αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτική στο χρόνο. Κάνει εμφανή την παρουσία της στην απελευθερωτική έκρηξη των σουρεαλιστικών οραμάτων και της ποιητικής γλώσσας του μοντερνισμού, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να μας προσφέρει μια πολύτιμη δεξαμενή πρωτότυπων εικαστικών ερμηνειών για τη σχέση μας με τον κόσμο και τα όντα που τον συναποτελούν. Τα χαρακτικά του διακρίνονται για την αληθοφάνεια του τερατώδους, την πειστικότητα του παράλογου και την έλξη του αποτρόπαιου. Αξιοποιώντας τη θεατρικότητα της καρναβαλικής παράδοσης και της Commedia dell’ Arte, ο Goya συνθέτει ένα καινοφανές σύμπαν στο οποίο κυριαρχεί η αμφισημία και η υβριδικότητα, η διαρκής αιώρηση ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο, αίσθηση που οφείλεται στην αριστοτεχνική συναρμογή δημοφιλών, καθημερινών θεμάτων με παράταιρες, απειλητικές, αποκρουστικές ή και δυσερμήνευτες μορφές οι οποίες παραδόξως μας έλκουν αντί να μας απωθούν, ίσως διότι σ’ αυτές αναγνωρίζουμε διαισθητικά κάτι βαθιά δικό μας.
Με κινητήριο μοχλό τις σειρές των χαρακτικών έργων του Goya στην Εθνική Πινακοθήκη και συνεπείς στην πρόθεση να ανανεώσουμε τα εργαλεία ανάγνωσης των ιστορικών συλλογών με το πρόγραμμα δράσεων του Ενδιάμεσου Χώρου, παρουσιάζουμε παράλληλα με την έκθεση των 80 χαρακτικών της σειράς Los Caprichos, ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική τέχνη με τίτλο Η Σαγήνη του Αλλόκοτου. Στην ομαδική έκθεση περιλαμβάνονται έργα δέκα καλλιτεχνών που από διαφορετικές αφετηρίες εναγκαλίζονται και εικονίζουν το αλλόκοτο, το υβριδικό, και το γκροτέσκο», αναφέρει η Εθνική Πινακοθήκη.
👹Η Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική Τέχνη 📌Ενδιάμεσος Χώρος // Κεντρικό Κτήριο...
Posted by Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου / National Gallery on Saturday, January 18, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται η προανάκριση της μητέρας
Άφαντος ο 33χρονος γιατρός - Τι λέει ο πατέρας του
«Πήγε να τη βιάσει ένας στο δρόμο, από τότε κουβάλαγε μαχαίρι μαζί», λέει ο πατέρας της
Για τους γονείς της έχει σχηματιστεί δικογραφία
Ο ρόλος του «Μάκη» ή «Αλέκου» ή «χοντρού», του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς έπεισε τους γονείς του αγνοούμενου να του δώσουν τρίχες του παιδιού τους
Προσήχθη από τις αστυνομικές αρχές
Τι ανέφερε πατέρας μαθητή για την προβολή του ακατάλληλου υλικού
Προφυλακίστηκε ο ένας από τους τρεις αστυνομικούς
Συνελήφθησαν και οι γονείς τους
Ζητούν την απομάκρυνση της 16χρονης
Τι είδους «ανθρωπισμός» είναι αυτός που τζογάρει τη ζωή πολλών παιδιών για να προστατέψει το ένα;
35 εκατ. ευρώ είναι η αξία του ποδοσφαιριστή της Μπενφίκα Βαγγέλη Παυλίδη, σύμφωνα με το Transfer Markt.
Υμνούσε και προέτρεπε την κακοποίηση γυναικών κι ωθούσε ανθρώπους στην αυτοκτονία
Δικογραφία για τη διευθύντρια, τον καθηγητή και τον μαθητή
Πώς αποκαλύφθηκε το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι δύο αστυνομικοί
Η μια εκ των δυο είναι πεθερά γνωστού συνδικαλιστή στον αγροτικό τομέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.