- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Πιερία: Ένας καυγάς για τα οικονομικά οδήγησε στη δολοφονία του 58χρονου
Οι αντιφάσεις της 34χρονης συντρόφου και η ομολογία του εγκλήματος


Η 34χρονηφοβούμενη τη σύλληψη αποφάσισε να θάψει τον 58χρονο στην αυλή του σπιτιού τους
Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί αναμένουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την δολοφονία του Κώστα Σιαμήτρα στην Πιερία, προκειμένου να γνωρίζουν εάν ο θάνατος του μέχρι χθες αγνοούμενου οφείλεται σε έγκλημα ή όχι.
Η 34χρονη σύντροφος του, που έχει αποκτήσει με το θύμα ένα 3χρονο παιδί ενώ είναι έγκυος και στο δεύτερο τέκνο τους, ομολόγησε το μεσημέρι της Πέμπτης πως ο Κώστας έπεσε και χτύπησε κατά την διάρκεια καυγά στις 2 Σεπτεμβρίου στο σπίτι τους στην Πιερία και η ίδια αποφάσισε να τον θάψει στην αυλή τους, αντί να καλέσει τις αρχές.
Η νεαρή Γιάννα, συγκέντρωσε με τη συμπεριφορά της αλλά και τις αντιφατικές μαρτυρίες της την προσοχή των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. Ενώ εμφανιζόταν στεναχωρημένη ζητώντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο αγνοούμενος σύντροφος της, ταυτόχρονα φρόντιζε να αλλάζει τις καταθέσεις της, διατυπώνοντας κάθε φορά κάποια καινούρια δεδομένα.
Οι αντιφάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, όμως οι αστυνομικοί δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν εκείνο το στοιχείο που θα συνέδεε όλα τα κομμάτια του παζλ. Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία της 34χρονης, ο Κώστας ξεκίνησε το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου για τη δουλειά και δεν επέστρεψε ποτέ. Ανέφερε πως ήταν αγαπημένοι, είχαν κάποιες διαφορές, όπως όλα τα ζευγάρια, τίποτε όμως σοβαρό.
Σε δεύτερο χρόνο, η 34χρονη αναφέρθηκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο το οποίο κινείτο ύποπτα την ημέρα της εξαφάνισης έξω από το σπίτι τους στην Λεπτοκαρυά. Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η Γιάννα υποστήριζε πάντα πως ο Κώστας έφυγε από το σπίτι τους. Κάτι που όμως ουδέποτε επιβεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς.
Έγινε ενδελεχής έρευνα στο υλικό από κάμερες γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων σε μια μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του σπιτιού τους. Δεν εντοπίστηκε καμία κίνηση του άτυχου Κώστα, ούτε φυσικά και η παρουσία του λευκού οχήματος τύπου ΒΑΝ όπως υποστήριζε η 34χρονη. Παράλληλα, υπήρξε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κανένα στοιχείο που να τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Κώστας είχε φύγει από το σπίτι ή ότι δεχόταν απειλές από τρίτο πρόσωπο ή οποιαδήποτε άλλη εκδοχή ως προς την εξαφάνιση του.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ζητήσουν από παιδοψυχολόγο να συνομιλήσει με το 3χρονο παιδί του αγνοούμενου μήπως και καταφέρουν να μάθουν κάποιο στοιχείο που θα βοηθούσε τις έρευνες. Οι αστυνομικές έρευνες, σχεδόν έναν μήνα μετά την εξαφάνιση του 58χρονου Κώστα, επικεντρώνονταν στην 34χρονη. Η ίδια, έκανε ό,τι μπορούσε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.
Μέχρι που χθες το μεσημέρι, την κάλεσαν για μια ακόμη φορά οι αστυνομικοί, της παρέθεσαν όλα τα στοιχεία που είχαν, σύμφωνα με τα οποία καταρρίπτονταν όλες οι έως τώρα μαρτυρίες της. Η ίδια κατάλαβε πως δεν υπήρχε δυνατότητα διαφυγής και ομολόγησε πως ο Κώστας είναι νεκρός. Προηγήθηκε μια έντονη διαμάχη που σχετιζόταν με τα οικονομικά. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της έντονης λογομαχίας ο 58χρονος κινήθηκε εναντίον της για να την χτυπήσει. Εκείνη τον απώθησε, σπρώχνοντας τον, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να χάσει την ισορροπία του να πέσει στο πάτωμα και να χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Πέθανε ακαριαία, ανέφερε στους αστυνομικούς. Η ίδια η Γιάννα υποστήριξε πως για αρκετή ώρα δεν ήξερε τι να κάνει. Φοβήθηκε πως εάν καλούσε τις αρχές, θα την κατηγορούσαν πως τον σκότωσε. Για αυτό τον λόγο τελικά αποφάσισε να τον θάψει στην αυλή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού τους. Εκεί όπου πραγματικά βρέθηκε η σορός του άτυχου Κώστα.
Η κατηγορούμενη θα οδηγηθεί σε λίγη ώρα ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών και αφού της ασκηθεί δίωξη θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της. Εάν τελικά θα εμείνει σε όσα δήλωσε κατά την ομολογία της ή εάν θα αλλάξει ξανά το αφήγημα της, είναι θέμα χρόνου για να φανεί, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρά τραυματισμένη μια γυναίκα - Επέμβαση της Πυροσβεστικής
Πώς αυτός ο τύπος αλληλεπίδρασης μπορεί να ωφελήσει τους ηλικιωμένους αλλά και τα παιδιά
Η έρευνα της Αστυνομίας ξεκίνησε ύστερα από την καταγγελία ενός θύματος
Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία
Ο ρυθμιστής είδε δύο ενδείξεις, η μία για βραχυκύκλωμα στις 23:18 και η άλλη για άνοιγμα ενός διακόπτη
Τα ίχνη του χάθηκαν στις 11 Μαρτίου
Εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Περιστέρια Σαλαμίνας
Το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης
«Βρισκόμαστε προ της δυσάρεστης διαπίστωσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια ακραίας δυσφήμισης του γραφείου μας»
Αναμένονται οι τοξικολογικές και οι ιστολογικές εξετάσεις
Το πτώμα του εντοπίστηκε αφού έλιωσαν τα χιόνια
Άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα - Άφησαν τους ιδιοκτήτες δεμένους
Η νέα μαρτυρία που έρχεται στο φως
Τα ίχνη του χάθηκαν στις 11 Μαρτίου
Επέστρεψαν στον χώρο παιδικής προστασίας
Συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για την κακοποίηση του παιδιού
Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα
Υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο
Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.