Κοινωνια

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Ποινική δίωξη στον 19χρονο οδηγό

Διασωληνωμένος παραμένει ο 18χρονος - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του 25χρονου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ηράκλειο: Ποινική δίωξη στον 19χρονο οδηγό για το τροχαίο με εγκατάλειψη - Ο 25χρονος τραυματίστηκε βαρύτατα και ακρωτηριάστηκε - Σε ΜΕΘ ο 18χρονος συνεπιβάτης

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν ο 19χρονος οδηγός και ο 20χρονος συνοδηγός του κατηγορούμενοι για το τροχαίο με εγκατάλειψη που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου, στην οδό Ούλοφ Πάλμε στο Ηράκλειο.

Ο 19χρονος και ο 21χρονος συνοδηγός του που κατηγορούνται για το τροχαίο στο Ηράκλειο οδηγήθηκαν στα δικαστήρια το μεσημέρι της Τετάρτης από την πλαϊνή πόρτα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν έξω από το κτίριο, όπου συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι των τραυματιών.

Σε βάρος του 19χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη συγκοινωνιών, οδήγηση χωρίς άδεια, επικίνδυνη οδήγηση, βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Αντίστοιχα, ο 21χρονος συνοδηγός κατηγορείται για διατάραξη συγκοινωνιών σε βαθμό πλημμελήματος και συνέργεια στην εγκατάλειψη των θυμάτων.

Οι δύο νεαροί πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, ενώ θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Το χρονικό

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος μετέβη το απόγευμα της Τρίτης συνοδευόμενος από τους γονείς του στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου παραδόθηκε στις αρχές και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης ενώ και το αυτοκίνητο που οδηγούσε δεν είχε ασφάλιση.

Κατά την απολογία του στις αρχές, ο 19χρονος παραδέχθηκε ότι δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης και περιέγραψε το μοιραίο βράδυ, αναφέροντας πως πανικοβλήθηκε μετά τη σύγκρουση και εγκατέλειψε το σημείο.

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται ο 18χρονος

Σύμφωνα με το Creta24, o 25χρονος οδηγός του δίκυκλου τραυματίστηκε βαρύτατα στο πόδι με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί, ενώ ο 18χρονος συνεπιβάτης του νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, έπειτα από χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.