- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δεν αφήνει ούτε λεπτό το κινητό από το χέρι του και τρέχει με 100 - Νέο περιστατικό με οδηγό ΚΤΕΛ
Μαζί με τον ελεγκτή έψαχναν ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσουν - Νέα καταγγελία
Νέο περιστατικό με οδηγό ΚΤΕΛ: Δεν αφήνει ούτε λεπτό το κινητό από το χέρι του - Το λεωφορείο φτάνει μια ανάσα από το να αγγίξει το διαχωριστικό
Νέο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας με ένα οδηγό ΚΤΕΛ ο οποίος δεν αφήνει το κινητό του τηλέφωνο, ενώ οδηγεί.
Στο βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή του Mega, «Live News» και προέρχεται από μία επιβάτιδα του συγκεκριμένου λεωφορείου των ΚΤΕΛ το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιανουαρίου φαίνεται ο επικίνδυνος τρόπος οδήγησης του οδηγού σε δρομολόγιο από την Αθήνα για τον Πύργο, με 22 επιβάτες.
«Από την Αθήνα ως τον Πύργο, με το τηλέφωνο ασχολούνταν. Έπαιρνε τηλέφωνα, έψαχνε να βρει τηλέφωνα να τα δώσει σε άλλους, έψαχνε από το κινητό να βρει καθρέφτες για το λεωφορείο του. Δεν το έχω ξαναζήσει. Οδηγός τώρα και να μιλάει στο τηλέφωνο; Έπαιρνε και ο ίδιος, τον έπαιρναν, έψαχνε, έστελνε μηνύματα», καταγγέλλει η επιβάτιδα.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, οδηγεί στην αριστερή λωρίδα και φτάνει μια ανάσα από τη διαχωριστική γραμμή, κάτι που συνέβη δυο φορές κατά τη διάρκεια της διαδρομής και ενώ ο οδηγός έχει το κινητό στο χέρι.
«Έβαζε το κινητό ανάμεσα στα πόδια του και ξαφνικά εκεί που οδηγούσε τον έπιανε να πάρει το κινητό στα χέρια. Και να επιμένει. Κάποια φορά δεν το σήκωνε, μετά το πετάει με νεύρα στα πόδια του, μετά το ξαναπαίρνει και συνέχισε να παίρνει τηλέφωνα. Και να οδηγεί με ένα χέρι; Πότε με τον αγκώνα κάποιες φορές… Ακουμπούσε για να έχει και τα δύο χέρια ελεύθερα. Έβαζε δηλαδή τον αγκώνα ανάμεσα στο τιμόνι, για να μπορέσει να στέλνει μήνυμα, να πάρει τηλέφωνο», περιγράφει η επιβάτιδα.
«Έτρεχε. Αφού κάποια στιγμή λέω 'τι γίνεται εδώ πέρα;'. Ο δρόμος αυτός δεν είναι για τρέξιμο. Την ώρα που πήγαινε να πάρει τηλέφωνο, το πόδι του πίεζε το γκάζι. Και ανέπτυσσε ταχύτητα το λεωφορείο. Κάποια στιγμή κοίταξα το κοντέρ, 130 (χλμ/ώρα) για λεωφορείο; Να μη σέβεται ότι έχει τόσα άτομα; Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να έχει φύγει τελείως. Να μην ξαναπιάσει τιμόνι στα χέρια του. Ειδικά λεωφορείο», λέει η επιβάτιδα.
«Μπήκε ελεγκτής και κοιτούσαν φωτογραφίες για αυτοκίνητα»
Επιβάτιδα ανέφερε στο «Live News» ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπήκε ελεγκτής. Ο οδηγός τότε όχι μόνο δε σταμάτησε να χρησιμοποιεί το κινητό του αλλά μαζί άρχισαν να ψάχνουν ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσουν.
«Μίλαγε και κάποια στιγμή μπήκε και ο ελεγκτής μέσα. Εκεί να δείτε συζήτηση! Έψαχνε στο τηλέφωνο, έψαχναν να αγοράσουν αυτοκίνητο και έψαχνε ο οδηγός να του δείξει βίντεο με ένα αυτοκίνητο που είχε βρει ο ίδιος. Ψάχνει το κινητό του αυτός και βρήκε πού είναι οι φωτογραφίες που είχε για το αυτοκίνητο και του λέει 'να, βρήκα' του λέει 'δες το βίντεο και τις φωτογραφίες που έχω τραβήξει'. Αφού φτάσαμε σώοι…», ανέφερε η επιβάτιδα.
Ο Αριστοτέλης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΤΕΛ Ηλείας και είπε πως για τον οδηγό θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.
«Σαν εταιρεία καταδικάζουμε το περιστατικό. Έχουμε άπειρες φορές κάνει σεμινάρια στους οδηγούς μας για να μετακινούν με ασφάλεια το επιβατικό κοινό», αναφέρει ο κ. Οικονομόπουλος.
«Ό,τι κι αν οδηγείς πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός πάντα. Πόσο μάλλον σε αυτό τον δρόμο που έχουν γίνει εκατοντάδες θανατηφόρα τροχαία», συμπλήρωσε και τονίζει ότι θα γίνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10 έξυπνοι τρόποι για να απαντήσετε
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου
Αναμένονται οι εξετάσεις για να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου
Τι υποστηρίζει ο εκπαιδευτικός – Η θέση του σχολείου
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο «καπετάνιος»
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε καταστήματα με «φρουτάκια» και αχυρανθρώπους
«Για τους γονείς και τους συγγενείς είναι μια άλλη ζωή. Δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη» ανέφερε ο κ. Αποστολίδης
Σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο η γυναίκα
Νοσηλεύεται στην Αθήνα ο αστυνομικός
Τι υποστήριξε στην απολογία του
Η επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας και η αποκάλυψη για όσα βίωνε
Τι υποστηρίζει η 43χρονη πρώην σύντροφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Στο μικροσκόπιο 12 πρόσωπα και 32 εταιρείες - Για πρώτη φορά δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία πολιτικού κόμματος
Τι ισχυρίζεται ο ίδιος - Νέες καταγγελίες από δύο παιδιά
Τα ίχνη της χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης
Η καταγγελία μητέρας ανήλικης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.