Επιχειρησεις

Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 9,71% της ΕΥΔΑΠ

Μεταβιβάστηκαν δύο πακέτα συνολικής αξίας 103,43 εκατ. ευρώ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 9,71% της ΕΥΔΑΠ

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Bloomberg: GEKTERNA GA / RIC: HRMr.AT) ανακοίνωσε ότι την 3η Μαρτίου 2026 η πλήρης θυγατρική του, URBAN SERVICES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., απέκτησε μέσω χρηματιστηριακής συναλλαγής ποσοστό 9,71% της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. (Ticker: EYDAP) από ιδιώτη μέτοχο, έναντι συνολικού τιμήματος 103,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον χώρο της διανομής και διαχείρισης ύδατος, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων. Μέσω ενός ρυθμιζόμενου πλαισίου λειτουργίας, η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από το 40% του πληθυσμού της χώρας, αποτελώντας κρίσιμο πυλώνα για την υποδομή και την καθημερινή ζωή των πολιτών. Η συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε αυτήν την αγορά ενισχύει τη στρατηγική της για παρουσία σε τομείς με σταθερή ζήτηση και σημαντική κοινωνική συνεισφορά.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει επίσης τις προοπτικές επενδύσεων στον τομέα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και των σχετικών υποδομών, οι οποίες αναμένεται να έχουν αυξημένο ενδιαφέρον το προσεχές διάστημα. Οι προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή, σε συνδυασμό με την ανάγκη προσαρμογής των υποδομών σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, καθιστούν τον συγκεκριμένο τομέα στρατηγικό για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Μέσω της απόκτησης του ποσοστού στην ΕΥΔΑΠ, ο όμιλος επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να επενδύσει σε υποδομές ζωτικής σημασίας που προσφέρουν σταθερότητα, βιωσιμότητα και σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστής είναι εταιρεία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη, ενώ πωλητής ήταν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund, Τζον Πόλσον.