Ελλαδα

Στο Δίστομο για τις εκδηλώσεις μνήμης ο Π. Παυλόπουλος

71 χρόνια από τη σφαγή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Δίστομο έφθασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων του ναζισμού, 71 χρόνια μετά τη σφαγή.

Νωρίτερα, έφτασαν στο μαρτυρικό Δίστομο ο αρχιεπισκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπουλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.

Αυτή την ώρα τελείται μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τις δυνάμεις των SS, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολαου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Γεωργίου.

Στη συνέχεια, ειναι προγραμματισμένη πομπή προς το Μαυσωλείο Διστόμου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας Γιάννη Γεωργακό και κατάθεση στεφάνων. Μετά το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Διστόμου.