- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τέσσερα αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Γλυφάδας
Την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης ενισχύσει ο δήμος Γλυφάδας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερα έργα, με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων σε περιοχές που δοκιμάζονται συχνά από την κακοκαιρία.
Συγκεκριμένα, το έργο που ήδη ξεκίνησε αφορά στην περιοχή που περικλείεται από τους δρόμους Βουλιαγμένης, Ανθέων, Γούναρη και Όλγας, όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες ομβρίων στη Γλυφάδα. Το έργο αυτό εκτελείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία το χρηματοδοτεί και έκανε τη δημοπράτηση.
Τρεις ακόμη αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν, η πρώτη στην περιοχή της Ευρυάλης, η δεύτερη στη Μετσόβου και στην Ανθέων και η τρίτη στην περιοχή των Καφεπωλών.
«Στη Γλυφάδα μας έχουμε πάρει στα σοβαρά από την πρώτη στιγμή την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και συνεχίζουμε με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς. Σοβαρά σημαίνει σωστές μελέτες, διασφάλιση χρηματοδότησης, διαγωνισμοί, υλοποίηση, συντονισμός, εποπτεία και ουσιαστικές παρεμβάσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και πρόσθεσε:
«Με πολύ μεγάλη προσπάθεια εξασφαλίσαμε τη συνολική χρηματοδότηση για τα έργα αυτά, που υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Οι σχετικές διαδικασίες τρέχουν ήδη για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη υλοποίησή τους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ