Ελλαδα

Διπρόσωπος ο καιρός τη Δευτέρα: Φθινοπωρινή αλλαγή από την Τρίτη, πέφτει η θερμοκρασία

Από την Τρίτη αλλαγή του σκηνικού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διπρόσωπος ο καιρός τη Δευτέρα: Φθινοπωρινή αλλαγή από την Τρίτη, πέφτει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026, με διαστήματα νεφώσεων στα περισσότερα τμήματα της χώρας. Από τις μεσημβρινές ώρες, ωστόσο, αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ πιθανότητα για φαινόμενα υπάρχει και στα Επτάνησα. Παράλληλα, χαμηλές συγκεντρώσεις σκόνης θα καταγραφούν στο Αιγαίο, χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε παρόμοια επίπεδα.

Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 28 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, ενώ σε Μακεδονία και Θράκη θα αγγίξουν τους 33. Στην Ήπειρο το θερμόμετρο θα κινηθεί από 13 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 33, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 12 έως 32 και στην Πελοπόννησο από 12 έως 31 βαθμούς. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς, στα Επτάνησα από 17 έως 29, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 15 έως 30, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα φτάσει επίσης έως τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και στο Βόρειο Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα είναι επίσης βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 στο Βόρειο Ιόνιο. Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17-31 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17-33 βαθμούς.

Το σκηνικό του καιρού, ωστόσο, θα αλλάξει αισθητά από την Τρίτη. Ψυχρότερες αέριες μάζες από την ανατολική και τη βορειοανατολική Ευρώπη θα κινηθούν προς τον ελληνικό χώρο, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των ανέμων και περισσότερη αστάθεια.