Ελλαδα

Αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού

Πέντε τραυματίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού - Πέντε τραυματίες

μΑιματηρό επεισόδιο με πέντε τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις φυλακές Δομοκού. Η συμπλοκή ξέσπασε περίπου στις 20:30, όταν ομάδα κρατουμένων από την πτέρυγα Γ1 κατάφερε να μετακινηθεί και να φτάσει σε πτέρυγα που βρίσκεται στο ισόγειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πίσω από το επεισόδιο φέρεται να βρίσκεται προσπάθεια ελέγχου της πτέρυγας, μετά τη μη επιστροφή του Αλκέτ Ριζάι στις φυλακές. Οι κρατούμενοι επιτέθηκαν σε άλλους εγκλείστους, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα και ανταλλάσσοντας ιδιαίτερα δυνατά χτυπήματα.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά πέντε κρατούμενοι. Δύο αλλοδαποί έφεραν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα αυτοσχέδιο μαχαίρι, αλλά και έντονα σημάδια από χτυπήματα στα πλευρά, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η επείγουσα μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Τρεις ακόμη τραυματίες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας Έλληνας κρατούμενος, διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Δομοκού. Εκεί έλαβαν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες, ενώ η κατάστασή τους δεν κρίθηκε τέτοια που να απαιτεί περαιτέρω μεταφορά και νοσηλεία στο νοσοκομείο.