Ελλαδα

Ζήτησαν από επιβάτιδα των ΚΤΕΛ Μαγνησίας να βάλει τη γάτα της στη σκάλα

Τι απάντησε η διοίκηση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ζήτησαν από επιβάτιδα των ΚΤΕΛ Μαγνησίας να βάλει τη γάτα της στη σκάλα - Τι απάντησε η διοίκηση

Καταγγελία για περιστατικό σε δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας από τον Βόλο προς την Αθήνα έκανε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με την ΠΦΠΟ, στις 18 Αυγούστου επιβάτιδα που ταξίδευε νόμιμα με τη γάτα της αντιμετωπίστηκε με «απαράδεκτο τρόπο».

Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, προσωπικό ασφαλείας και οδηγοί ζήτησαν από τη γυναίκα να τοποθετήσει τη γάτα στον διάδρομο ή στη σκάλα του λεωφορείου, επικαλούμενοι τη νομοθεσία. Η ΠΦΠΟ τονίζει ότι μικρά ζώα μεταφέρονται σε ασφαλές κλουβί, εντός του χώρου επιβατών.

Με επιστολή της, η ΠΦΠΟ ζήτησε από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ να διερευνήσει το συμβάν, να γνωστοποιήσει εγγράφως τα αποτελέσματα και να ενημερώσει σωστά το προσωπικό. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ζήτησε εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και απολογήθηκε στην επιβάτιδα.

Η απάντηση του ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Αναλυτικά η απάντηση των ΚΤΕΛ Μαγνησίας:

«Κύριοι,

Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας με αριθμό 2456/26 και την ενημέρωσή μας σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στις 18/08/2026.

Ήδη ζητούνται εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους μας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε πλημμελής εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές, σύμφωνα με τον ισχύοντα Εσωτερικό Κανονισμό.

Στους υπαλλήλους μας έχουν δοθεί σαφείς εντολές για τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς και ενημερώνονται συνεχώς σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει.

Απολογούμαστε ειλικρινά στην επιβάτιδα στην οποία συνέβη το περιστατικό, καθώς και σε κάθε άλλο επιβάτη που αντιμετώπισε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη μετακίνησή του με την εταιρεία μας.

Καταβάλλουμε καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξει κανένα τέτοιο είδους περιστατικό».