- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαλαμίνα: Το σημείο μηδέν απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά - Δύο νεκροί, 9 εγκαυματίες και μεγάλες καταστροφές
593 πολίτες απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης
Σαλαμίνα: Το σημείο μηδέν από όπου ξεκίνησε η φωτιά - Δύο νεκροί, 9 εγκαυματίες και μεγάλες καταστροφές
Καλύτερη είναι η εικόνα το πρωί της Δευτέρας (17/8/2026) στη Σαλαμίνα, μετά το διπλό πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε σε Περιστέρια και Σελήνια.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στις πληγείσες περιοχές για την αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων, ενώ τα εναέρια μέσα βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε, εφόσον χρειαστεί, να πραγματοποιήσουν ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρες. Την ίδια ώρα, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στην Κακή Βίγλα, η οποία εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά την πυρκαγιά στα Περιστέρια.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζει πλέον με ιδιαίτερη προσοχή τα αίτια. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η αρχική εστία ενδέχεται να βρισκόταν σε οικόπεδο κοντά στην οδό Ανδρομάχης, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα σκουπίδια.
Η πιθανότητα εμπρησμού δεν έχει αποκλειστεί, ενώ η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:03 στην Κακή Βίγλα Σεληνίων, μόλις 20 λεπτά μετά την αναγγελία της πρώτης, στις 14:43.
Δύο ηλικιωμένοι νεκροί από τη φωτιά στη Σαλαμίνα
Δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους, έχοντας εγκλωβιστεί από τις φλόγες μέσα στο σπίτι τους στα Περιστέρια. Οι σοροί του ζευγαριού εντοπίστηκαν στην οδό Ανδρομάχης, πριν προλάβουν να φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Παράλληλα, εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι «5 εγκαυματίες από τη φωτιά στη Σαλαμίνα νοσηλεύονται στο Θριάσιο, 3 είναι σοβαρά αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους».
Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς εστάλησαν συνολικά έξι μηνύματα από το 112, από τις 14:55 έως τις 15:35, με οδηγίες ενημέρωσης και εκκένωσης κατοίκων από Περιστέρια, Αίας Κλαμπ, Κολώνες, Σελήνια, ΔΕΗ Χαλιώτη, Περάνι και Κακή Βίγλα προς ασφαλέστερες περιοχές. Η Σαλαμίνα βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, ενώ οι άνεμοι παραμένουν ιδιαίτερα ισχυροί. Στο νησί αναμένεται να μεταβεί το μεσημέρι ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος για σύσκεψη με τη δημοτική αρχή και τους αρμόδιους φορείς, με αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
593 πολίτες απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης
Τι δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες του συστήματος Copernicus
Τεράστιο σύννεφο καπνού έχει καλύψει την περιοχή
«Δυστυχώς δεν τα καθαρίζουν όλοι όπως θα έπρεπε»
Σε επιφυλακή οι πυροσβέστες συνεχίζουν να σβήνουν ενεργές εστίες
Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο - Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις
Γιατί προβληματίζει η δεύτερη πυρκαγιά στα Σελήνια - Πού στρέφονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής
Οι δραματικές εικόνες που συγκλονίζουν - Χωρίς ενιαίο μέτωπο η πυρκαγιά
Απομακρύνονται με ιδιωτικά σκάφη και επιβιβάζονται στη συνέχεια σε φέρι μποτ στα ανοιχτά
Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο νησί
Μεταφέρονται με πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη σε φέρι μποτ
Τους βρήκαν οι πυροσβέστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.