Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Μουζάκι Ηλείας - Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες
Δεν κινδυνεύει το χωριό
Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Μουζάκι Ηλείας - Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής 9 Αυγούστου σε δασική έκταση στην περιοχή Μουζάκι του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία.
Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι πλέον σαφώς καλύτερη, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, καθώς στο σημείο εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες. Ο κίνδυνος αναζωπύρωσης παραμένει, ιδιαίτερα σε περίπτωση ενίσχυσης των ανέμων.
Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, περίπου στις 20:55, στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά εννέα εναέρια μέσα, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Στην κατάσβεση συμβάλλει και ο Δήμος Πύργου με υδροφόρες, ενώ συνολικά τουλάχιστον 14 μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας βρίσκονται στην περιοχή. Καθοριστική ήταν και η κινητοποίηση των κατοίκων, οι οποίοι με τρακτέρ και τσάπες μπήκαν στα χωράφια και δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, επιχειρώντας να εμποδίσουν την κάθοδο της φωτιάς από το βουνό. Σε κάποια φάση οι φλόγες έφτασαν μέχρι το πρανές του δρόμου, χωρίς ωστόσο να επεκταθούν περαιτέρω προς τις αγροτικές εκτάσεις.
Οι πρώτες, συντηρητικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 600 έως 800 στρέμματα δασικής έκτασης που έχουν καταστραφεί, μαζί με ορισμένες αγροτικές εκτάσεις. Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης σημείωσε ότι η πυρκαγιά «παρουσιάζει καλύτερη εικόνα», επισημαίνοντας τη σημαντική συμβολή των εναέριων μέσων και των ισχυρών επίγειων δυνάμεων. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «προς το παρόν δεν κινδυνεύει το χωριό Μουζάκι», καθώς το μέτωπο δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η οικογένεια δώρισε τα όργανά του
Τι δηλώνει η δικηγόρος του
Η εκτίμηση για τις επηρεαζόμενες περιοχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Διασφάλιση των ακαδημαϊκών δικαιωμάτων σε περιπτώσεις δικαστικής ακύρωσης αδειών
Πού εντοπίζονται προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στήθηκε ολονύχτια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης
Πραγματοποιήθηκε έφοδος της Αστυνομίας
«Δεν θα ήμουν αντίθετος με την επανίδρυση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας», είπε μεταξύ άλλων
Έστηνε τηλεφωνικές απάτες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.