- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ανεξέλεγκτα τα δύο πύρινα μέτωπα στη Βοιωτία, με 325 πυροσβέστες να μάχονται με τη φωτιά, την ώρα που επιχειρούν πλέον και τα εναέρια μέσα
Δραματική νύχτα στη Βοιωτία, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τη μεγάλη φωτιά σε δύο μέτωπα, τα οποία συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτα.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή της Ξηρονομής η φωτιά στη Βοιωτία κατευθύνεται προς Δομβραίνα. Ζητήθηκε με μήνυμα 112 να φύγουν οι κάτοικοι και να κατευθυνθούν προς Θίσβη.
Στο άλλο μέτωπο, που ξεκίνησε στο Καλαμάκι και κατευθύνεται προς την περιφέρεια Αττικής, η φωτιά συνεχίζει να καίει στο Πόρτο Γερμενό. Ζητήθηκε με μηνύματα 112 όσοι βρίσκονται στην περιοχή να κατευθυνθούν προς το Λιμάνι του Πόρτο Γερμενού και προς την παραλία του οικισμού. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με σκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες έφτασαν κοντά στον οικισμό Ψάθα και ζητήθηκε με μήνυμα 112 από τους κατοίκους να φύγουν προς Αλεποχώρι και Μέγαρα, ενώ νωρίτερα είχε εκδοθεί μήνυμα για την εκκένωση της περιοχής Μύτικας με κατεύθυνση προς Ψάθα και Αλεποχώρι.
Τιτάνια μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά στη Βοιωτία
Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη Βοιωτία επιχειρούν 325 πυροσβέστες με 18 ομάδες δασοκομάντος, εθελοντές, και 92 οχήματα.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν εναέριες ρίψεις νερού 18 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, με το ένα από αυτά τα τελευταία να έχει αναλάβει τον συντονισμό τους.
Στην περιοχή επιχειρεί ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» και μηχάνημα έργου που έχουν διατεθεί από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε συνεργασία με τη δασική Υπηρεσία.
Πολύτιμη η συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου, τα οποία έχουν διατεθεί και από την Περιφέρεια Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Συγκινητική είναι η προσπάθεια και των εθελοντών, που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία.
Σημειώνεται ότι η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ακραίος στην Αττική (κατηγορία 5) και πολύ υψηλός στη Βοιωτία (κατηγορία 4).