Ελλαδα

Μια σύλληψη για εμπρησμό στον Μαραθώνα

Χειροπέδες σε 21χρονη που άναψε φωτιά σε τέσσερα διαφορετικά σημεία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύλληψη για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα Αττικής

Στη σύλληψη μίας 21χρονης για εμπρησμό από πρόθεση προχώρησαν τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η σύλληψη για εμπρησμό πραγματοποιήθηκε για την πυρκαγιά που ξέσπασε σημερα Παρασκευή 10/7 το πρωί στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η 21χρονη προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξερά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε έκταση περίπου 350 τ.μ., με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αντιμετώπισή της.

Πώς έφθασαν στα ίχνη της οι αρχές

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα των στελεχών του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Ανατολικής Αττικής ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στην πρόκληση της πυρκαγιάς και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτια εμπρησμού από πρόθεση, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

«Βροχή» τα πρόστιμα για εμπρησμό

Σημειώνεται ότι, από την 1η Ιανουαρίου έως και την 9η Ιουλίου 2026, έχουν επιβληθεί συνολικά 547 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 707.866,33 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 174 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τις οποίες οι 160 (91,95%) αφορούν υποθέσεις πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια και οι 14 (8,05%) υποθέσεις εμπρησμού από πρόθεση, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.