Ελλαδα

«Με εκνευρίζουν οι θάμνοι», είπε ο 50χρονος που έβαλε φωτιά στην Παραβόλα Αγρινίου

Το βίντεο που κατέγραψε τις κινήσεις του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Με εκνευρίζουν οι θάμνοι», είπε ο 50χρονος που έβαλε φωτιά στην Παραβόλα Αγρινίου - Το βίντεο που κατέγραψε τις κινήσεις του

Στη σύλληψη ενός 50χρονου προχώρησαν οι Αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή (28/6) στην περιοχή της Παραβόλας Αγρινίου. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε έπειτα από αξιοποίηση υλικού από κάμερες ασφαλείας, που κατέγραψαν τις κινήσεις του φερόμενου ως δράστη.

Βίντεο που παρουσίασε η ΕΡΤ δείχνει τον άνδρα να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στην άκρη του δρόμου. Στη συνέχεια παραμένει για λίγα δευτερόλεπτα παρακολουθώντας τις φλόγες να εξαπλώνονται και απομακρύνεται πεζός, χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε καταγραφεί.

Η φωτιά εξαπλώθηκε με ταχύτητα, καίγοντας περίπου τέσσερα στρέμματα με χαμηλή βλάστηση και ελαιόδεντρα. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα επτά πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το βιντεοληπτικό υλικό εξετάστηκε από το Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αιτωλοακαρνανίας, που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 50χρονου. Μετά τη σύλληψή του, φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς: «Με εκνευρίζουν οι θάμνοι».