Ελλαδα

Επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άγνωστοι εισέβαλαν στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας συνθήματα όπως «δολοφόνοι, φασίστες». Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν άτομα που κατευθύνονταν σε διπλανή αίθουσα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Συνολικά 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη τόσο της Χρυσής Αυγής όσο και φερομένων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει «Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί», ενώ κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλών.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές τα σχολεία στην περιοχή του Κορυδαλού λειτουργούν κανονικά. Κλειστά, ωστόσο, είναι τα δημοτικά σχολεία και της νηπιαγωγεία που βρίσκονται κοντά στο σωφρονιστικό κατάστημα. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν κλείσει προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές για τις εξετάσεις τους.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, θα επαναφέρει το σχετικό αίτημα προς την έδρα του δικαστηρίου υπενθυμίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ενδοσχολικές και οι πανελλήνιες εξετάσεις και αρκετά σχολικά συγκροτήματα συνορεύουν με τις φυλακές με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η προσέγγιση σε αυτά μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ