- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το όνομα του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου θα πάρει Δημοτικό Σχολείο του Παλαιού Φαλήρου
Μετά το 6ο Δημοτικό, το οποίο θα μετονομαστεί σε «Οδυσσέας Ελύτης», άλλο ένα σχολείο του Παλαιού Φαλήρου θα πάρει το όνομα μιας σημαντικής προσωπικότητας της χώρας, από την επιστημονική κοινότητα αυτή τη φορά. Πρόκειται για το 12ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, που θα πάρει το όνομα του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου, ο οποίος πέρα όλων των άλλων είχε διατελέσει και διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.
Η απόδοση του ονόματός του Διονύση Σιμόπουλου αποτελεί έναν φόρο τιμής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στην προσφορά του στην επιστήμη και στην εκπαίδευση, αλλά και μια διαρκής υπενθύμιση προς τις νέες γενιές για τους νέους ορίζοντες που μπορεί να ανοίξει η αναζήτηση της γνώσης.
«Ο Διονύσης Σιμόπουλος υπήρξε ένας άνθρωπος, που κατάφερε να κάνει την επιστήμη προσιτή σε όλους και να εμπνεύσει χιλιάδες νέους να κοιτάξουν ψηλά, προς τα αστέρια, χωρίς ποτέ να σταματήσουν να αναζητούν τη γνώση», δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και πρόσθεσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, το 12ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας θα φέρει πλέον το όνομά του, τιμώντας έναν σπουδαίο Έλληνα που συνέδεσε το έργο του με την παιδεία και την επιστημονική πρόοδο. Είμαι βέβαιος ότι το όνομά του θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, υπενθυμίζοντας καθημερινά ότι η γνώση και η περιέργεια είναι οι κινητήριες δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ