Ελλαδα

15χρονος έφτιαξε γυμνή φωτογραφία συμμαθήτριάς του με ΑΙ και τη μοίρασε

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

15χρονος έφτιαξε γυμνή φωτογραφία συμμαθήτριάς του με ΑΙ και τη μοίρασε - Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Το φως της δημοσιότητας είδε μία υπόθεση με παραποιημένη γυμνή εικόνα 15χρονης μαθήτριας, φτιαγμένη μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ερευνούν οι Αρχές σε σχολείο της βόρειας Ελλάδας. Η καταγγελία έγινε στις αρχές του μήνα, με την κοπέλα να αναφέρει ότι συνομήλικός της χρησιμοποίησε κανονική φωτογραφία της για να δημιουργήσει ψεύτικο υλικό γυμνού περιεχομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση είναι 15χρονοι. Ο ένας νεαρός φέρεται να επεξεργάστηκε την αρχική εικόνα και να έστειλε το παραποιημένο αρχείο σε ορισμένους συμμαθητές τους, ενώ η δικογραφία αφορά δύο πρόσωπα που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές. Ο δεύτερος κατηγορείται ότι παρέλαβε το υλικό.

Οι Αρχές δεν δημοσιοποιούν περισσότερα στοιχεία για το σχολείο ή την περιοχή, ώστε να προστατευθεί η ταυτότητα της μαθήτριας. Οι πληροφορίες δείχνουν βόρεια Ελλάδα, πιθανότατα Κιλκίς, ενώ η φωτογραφία δεν ανέβηκε στο διαδίκτυο και δεν προκύπτει μέχρι στιγμής κίνητρο εκδίκησης πίσω από την πράξη, στοιχείο που εξετάζεται.