- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν, τι ώρα και πού οι συγκεντρώσεις
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Απεργία 24 Απριλίου σε ΟΤΑ και Δήμους, με τους εργαζόμενους να ζητούν τη μονιμοποίηση συμβασιούχων σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ
Ραντεβού για την απεργία στις 24 Απριλίου, αυτήν την Παρασκευή δηλαδή, δίνουν οι εργαζόμενοι σε Δήμους και ΟΤΑ.
Σε προσυγκέντρωση για την απεργία καλεί στις 10 το πρωί την Παρασκευή 24 Απριλίου, στην πλατεία Βάθης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
Κεντρικό αίτημα είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ώστε να μπει «φρένο» στην «ομηρία των συμβασιούχων σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ».
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στο προσχέδιο διάταξης που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, οι προβλεπόμενες αλλαγές απειλούν τη συνέχιση της εργασίας χιλιάδων συμβασιούχων «που καλύπτουν πάγιες ανάγκες σε κοινωνικές υπηρεσίες».
Απεργία 24 Απριλίου, τα βασικά αιτήματα
- Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων Ε.Σ.Π.Α. που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., Κέντρα Κοινότητας κ.α.).
- Κατάργηση, της «διάταξης Βορίδη» τώρα και της πρόβλεψης στον υπό σύνταξη νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που περιλαμβάνει την αυτοματοποιημένη άσκηση εφέσεων από τις Νομικές Υπηρεσίες «απαλλάσσοντας» από κάθε ευθύνη τις Διοικήσεις των Δήμων, ενώ οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Η υποστελέχωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεθοδευμένα οδηγεί στο ξεπούλημα των υπηρεσιών σε ιδιωτικά και εργολαβικά συμφέροντα.
- Πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις τώρα στους εργαζόμενους. Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Η κινητοποίηση για την απεργία 24 Απριλίου ξεκινά στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πλατεία Καραϊσκάκη). Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τους χάρτες του Meteo
Ποιες προειδοποιούν για νέες ανατιμήσεις λόγω της κρίσης στο Ιράν
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Η πρόγνωση του ΜΕΤΕΟ
Τι αναφέρει στην καταγγελία της η νεαρή τουρίστρια
Μια αναμέτρηση στην οποία με έναν μαγικό τρόπο όλοι είναι νικητές
Πολυήμερο εκδηλώσεων τιμής για τα 353.000 θύματα με ομιλίες, πορείες, δρώμενα και συμβολικές δράσεις
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Τι είπε για το νέο κόμμα που θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη
Άλλαξε θέση η στάση επί της Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας
Αναζητούνταν από χθες από αστυνομία και εθελοντικές ομάδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.