- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ελεγχόμενος εδαφικός πολφός από μετροπόντικα προκάλεσε αναστάτωση χωρίς κινδύνους ή ρύπανση στην Κυψέλη
Τέλος στο μυστήριο με το υλικό που έμοιαζε με υγρό τσιμέντο και πλημμύρισε δρόμους της Κυψέλης έδωσε η Ελληνικό Μετρό Α.Ε., αποδίδοντας το φαινόμενο σε εδαφικό πολφό που σχετίζεται με τις εργασίες της Γραμμής 4.
Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν πρόκειται για διαρροή τσιμέντου, αλλά για μείγμα εκσκαπτόμενου εδάφους και ειδικού αφρού που χρησιμοποιείται κατά τη διάνοιξη της σήραγγας με TBM (μετροπόντικα), στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή της Κυψέλης.
Το φαινόμενο στην Κυψέλη και πως εκδηλώθηκε
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εκροή επεκτάθηκε σε παρακείμενους δρόμους, καλύπτοντας τμήματα του οδοστρώματος. Η ποσότητα ήταν τέτοια που σε ορισμένα σημεία έφτασε τα 60 εκατοστά, σκεπάζοντας ακόμη και τροχούς μοτοσυκλετών, ενώ δεν έλειψαν οι πρώτες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αθηναϊκό σχιστόλιθο.
Η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Σοφάδων, Σκύρου και Ευβοίας, καθώς η διέλευση οχημάτων κατέστη αδύνατη.
Η εξήγηση της Ελληνικό Μετρό - Τι είναι ο εδαφικός πολφός
Όπως διευκρινίζει η Ελληνικό Μετρό, κατά τη λειτουργία του μετροπόντικα εγχέεται υπό ελεγχόμενη πίεση ειδικός αφρός με χημικά πρόσμικτα στο μέτωπο εκσκαφής, ώστε να εξισορροπούνται οι εδαφικές πιέσεις και να προστατεύονται οι υπερκείμενες κατασκευές.
Στην περίπτωση της Κυψέλης, το μείγμα αυτό διέφυγε μέσω παλαιού αγωγού αποχέτευσης, καταλήγοντας αρχικά σε αυλή εγκαταλελειμμένου κτηρίου και στη συνέχεια στους γύρω δρόμους.
Η ανάδοχος κοινοπραξία προχώρησε άμεσα στην απομάκρυνση του υλικού και στον καθαρισμό της περιοχής.
Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν προκύπτει κανένα ζήτημα ασφάλειας ή μόνιμης ρύπανσης, ενώ υπογραμμίζεται ότι η διάνοιξη της σήραγγας στο τμήμα Κατεχάκη - Ευαγγελισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί χωρίς να καταγραφεί οποιαδήποτε καθίζηση.