- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε επιφυλακή οι δήμοι της Αττικής λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων
Ο δήμος Αθηναίων ζητά από όλους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις
Για κάθε πρόβλημα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο στον αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, στο 210-5277066 ή μέσω της εφαρμογής Novoville.
Σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα θα τεθούν από το πρωί της Τετάρτης (01/04) οι υπηρεσίες των δήμων Αττικής, λόγω της μετεωρολογικής πρόβλεψης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που θα πλήξουν τον νομό το επόμενο διήμερο.
Στις περισσότερες περιοχές έγιναν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των φρεατίων και των αγωγών ομβρίων υδάτων, ενώ δόθηκε εντολή για άμεση απομάκρυνση όποιων ογκωδών αντικειμένων έχουν εντοπιστεί στους δρόμους. Κάποιοι δήμοι, όπως ο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μοιράζουν και σακιά με άμμο σε κατοικίες που βρίσκονται κοντά σε ρέματα προετοιμαζόμενοι για την κακοκαιρία.
Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης και ο δήμος Αθηναίων και θα παραμείνει σε κατάσταση Red Code μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (02/04). Σε αυτό το διάστημα, η Πολιτική Προστασία, η Δημοτική Αστυνομία, οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου, καθώς και οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα τεθούν σε κατάσταση επιφυλακής.
Έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Μητρώο Εργοληπτών, προκειμένου να συνδράμουν, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, όλα τα καλαθοφόρα οχήματα θα είναι σε επιφυλακή προκειμένου να επέμβουν.
Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων «ζητά από όλους να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την παρέλευση του φαινομένου και να μη σταθμεύουν οχήματα σε σημεία με ιστορικό πλημμυρών και πάνω σε φρεάτια υδροσυλλογής».
Για κάθε πρόβλημα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), στο 210-5277066 ή μέσω της εφαρμογής Novoville.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Το μαχητικό μεταφέρθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το αεροδρόμιο στο λιμάνι, αφού πρώτα αφαιρέθηκαν τα φτερά του
Σήμερα καταθέτει φίλος των καταγγελλόντων
Σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το χρονικό του συμβάντος
Πώς ένα κτίριο που στέγαζε τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) του ΚΚΕ έγινε ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων
Η μηχανή του συγκρούστηκε με ΙΧ
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, εθελοντές και 9 πυροσβεστικά οχήματα
Μετά από απόφαση του υπουργού ΥΠΕΝ Σταύρου Παπασταύρου
Η διακράτηση των εργαζομένων αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τις ελληνικές επιχειρήσεις
Ένα πρότυπο κέντρο, ειδικά σχεδιασμένο και πλήρως προσβάσιμο - Τον Σεπτέμβρη ανοίγει τις πόρτες του
Η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση έχει πλέον οριοθετηθεί - Παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.