Ελλαδα

Κυριάκος Μητσοτάκης για Μαρινέλλα: «Η Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια»

O αποχαιρετισμός του πρωθυπουργού στη μεγάλη ερμηνεύτρια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κυριάκος Μητσοτάκης για Μαρινέλλα: «Η Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια»

Τη θλίψη του για τον θάνατο της μεγάλης ερμηνεύτριας Μαρινέλλας εξέφρασε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτίοντας φόρο τιμής σε μία από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού.

Η αντίδραση Μητσοτάκη για τη Μαρινέλλα ήρθε μέσω Facebook, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για μια απώλεια που αφήνει έντονο αποτύπωμα στη χώρα, τόσο συναισθηματικά όσο και πολιτιστικά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η φωνή της Μεγάλης Κυρίας του ελληνικού τραγουδιού σίγησε. Και στο εξής, η μνήμη της ανεπανάληπτης Μαρινέλλας περνά στα χείλη των Ελληνίδων και των Ελλήνων, που πάντα θα σιγοψιθυρίζουν τις μελωδίες της».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα τραγούδια της συντρόφευσαν γενιές Ελλήνων, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του προσωπική σχέση με το έργο της, τονίζοντας: «Ανάμεσά τους και η δική μου, καθώς οι μεγάλες επιτυχίες της υπήρξαν από τα πρώτα μουσικά μου ακούσματα. Σε ένα σπίτι, μάλιστα, όπου οι γονείς μου ήταν από τους πιο πιστούς και διαχρονικούς θαυμαστές της».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην προσωπικότητα της σπουδαίας ερμηνεύτριας, επισημαίνοντας ότι «μία ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο της που ωστόσο θέλησε να μείνει απλή και ανθρώπινη», ενώ χαρακτήρισε τη Μαρινέλλα «μία γυναίκα τολμηρή, που διεκδίκησε με πάθος το όνειρό της, διδάσκοντας όχι μόνο τέχνη, αλλά και ήθος στη σκηνή».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη γνωριμία τους, σημειώνοντας ότι είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει από κοντά στις τελευταίες της εμφανίσεις.

Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια. Με κληρονομιά τις νότες και το μοναδικό κρύσταλλο της φωνής της».

«Η σκέψη μου, όπως και όλων μας, είναι τώρα με τους δικούς της ανθρώπους. Μαζί με το τελευταίο χειροκρότημα, “τα λόγια είναι περιττά”, όπως θα τραγουδούσε και η ίδια», κατέληξε.